Федералната прокуратура повдигна обвинение срещу 50 жени и мъже, че

...
Федералната прокуратура повдигна обвинение срещу 50 жени и мъже, че
Коментари Харесай

Кой стои зад заговора за военен преврат в Германия

Федералната прокуратура повдигна обвиняване против 50 дами и мъже, че са основали терористична група за събаряне на открития парламентарен ред в Германия и за замяната му с страна по образеца на Германския райх от 1871 година Все отново терористичната организация не е съумяла да стигне прекомерно надалеч в подготовката за тази цел, написа Deutche Welle.

Според проектите на въоръжената група на Reichsbürger (Гражданите на Райха – бел.р.) е трябвало да щурмуват постройката на Райхстага, да извадят от строя електроснабдителната мрежа в Германия и по този начин да провокират безпорядък, сходен на революция, след което да смъкват държавното управление и да поемат властта.

Значителна част от групата се състои от някогашни бойци от Бундесвера и от Националната национална войска на Германска демократична република – мъже със особено военно образование. Затова групата се смята за изключително рискова и в обезвреждането й е взела присъединяване антитерористичната част на федералната полиция GSG-9, както и  чиновници от специфични подразделения на немските провинции. Следователите разполагат  предварителна информация за съществуването на огромно количество оръжие у обвинените.

След убийството на служител на реда от неин деятел в Георгенсгмюнд през 2016 година е ясно, че така наречен инакомислещи не са чудноват маргинален феномен, разяснява Deutschlandfunk. Настоящият отчет на Службата за отбрана на Конституцията отбелязва внезапно нарастване както на престъпните, по този начин и на насилствените закононарушения. Федералната работа преброява повече от 21 000 души, като част от Reichsbürger.

 

През последните години огромен брой десни терористични паравоенни формирования излязоха на ярко,  сред тях са Oldschool Society, Revolution Chemnitz, групата Freital и неонацистите от NSU. Инцидентът и разкритията от през вчерашния ден дават явен знак, че те са свързани и са възнамерявали отвличането на федералния здравен министър Карл Лаутербах.

По данни на ARD и SWR централна фигура в групировката e 71-годишният Хайнрих Ройс, потомък на остарял благороднически жанр от днешна Тюрингия. Той от години обществено отстоява тези, основани на идеологията на Reichsbürger. В тирада в Швейцария през 2019 година той декларира, че Германия не е суверенна страна, тъй като се управлява от съдружниците.

Един от арестуваните е някогашният народен представител от AfD Биргит Малсак-Винкман. Презумпцията за непорочност към момента е в действие, само че нейният случай е изключително взривоопасен. Тя има карта, която й обезпечава достъп и свободно придвижване в Бундестага, в който групата се е готвела да нахлуе, съгласно основния прокурор.

Арестите в Германия не престават, вършат се обиски и се търсят оръжия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР