Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване

...
Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване
Коментари Харесай

ISW: Кремъл засилва кампанията си за контрол над Запада, използва...

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

 

От друга страна руските елити и чиновници на Кремъл се борят за авторитетни постове в съветското държавно управление преди встъпването в служба на 7 май на досегашния президент Владимир Путин.

 

Целта е да си обезпечат прибързано авторитетни функции при положение, че мощният човек в Кремъл напусне властта в края на новия си мандат.

На 6 май съветското опозиционно издание " Медуза " заяви, че негови източници в Кремъл настояват, че съветските елити са почнали интензивно да спекулират с това кой ще влезе в новото съветско държавно управление след встъпването в служба на Путин, и означи, че някои елити са " напрегнати ", надявайки се на покачвания и притеснявайки се от намаления.

 

Друг източник, непосредствен до съветското държавно управление, съобщи пред " Медуза ", че сега чиновниците на Кремъл и съветският хайлайф се пробват да заемат " допустимо най-високата позиция ", ако идният шестгодишен президентски мандат на Путин е последният заради възрастта му.

 

ISW не е забелязал никакви признаци, че Путин има намерение да напусне властта след приключването на идния си президентски мандат. Поради това възможните старания на Путин да нарежда елити, които да го наследят, и напъните на елитите да се нареждат в държавното управление евентуално са преждевременни.

Един от източниците твърди, че съветските елити спекулират, че кметът на Москва Сергей Собянин или първият заместник-ръководител на съветската президентска администрация Сергей Кириенко могат да станат идващият съветски министър-председател, до момента в който други източници показват подозрение, че актуалният съветски министър-председател Михаил Мишустин ще подаде оставка.

 

Източник, непосредствен до Федералното заседание на Русия, съобщи пред " Медуза ", че депутатите от съветската Дума към този момент са подготвени да одобрят още веднъж Мишустин за министър-председател.

 

Руски вътрешен източник, който постоянно е бил прецизен за предходни промени в съветското военно командване, твърди, че съветското военно командване е назначило командирите и началниците на щабове на новосформираните Ленинградски и Московски военни окръзи (ЛВО и МВО).

 

Кремъл продължава да стяга рестрикциите във връзка с лицата, които дефинира като " задгранични сътрудници ", като лимитира опцията им да извършват държавни функционалности, евентуално в границите на прикрита чистка на чиновници, които не се преценяват съответно с Кремъл.

Главното ръководство на военното разузнаване на Украйна (ГУР) извърши сполучлив удар с морски дрон против съветски патрулен катер в окупирания Крим на 6 май, а съгласно известията украинските сили приспособяват своите морски дронове за битка с съветските отбранителни ограничения.

 

Русия може да смени страната в гражданската война в Судан, с цел да поддържа Суданските въоръжени сили (СВС) в стремежа си да сътвори военноморска база в Червено море, което би съгласувало иранската и съветската политика във връзка с Судан и би основало благоприятни условия за засилено иранско-руско съдействие в Судан и в по-широкия регион на Червено море.

 

От 2008 година насам Русия се стреми към пристанище в Червено море, с цел да отбрани икономическите си ползи в региона и да усъвършенства военната си позиция, като усили способността си да провокира Запада в по-широкия район, в това число в Средиземно море и Индийския океан.

 

Подкрепата на Русия за суданската армия ще бъде от огромна изгода за Иран, защото ще съгласува иранската и съветската политика и тактика в района, което ще подкрепи личните цели на Иран за обезпечаване на база на Червено море в Судан.

Освен това Кремъл преследва второстепенни цели, в това число изместване на украинското и американското въздействие в Судан, посредством връзките си с локалната войска.

 

Наскоро съветските сили потвърдиха напредването си северозападно от Сватово, покрай Авдеевка, в западната Запорожка област и в източния (левия) бряг на Херсонска област.

 

Украинският шеф на Запорожка област Иван Федоров съобщи, че съветските управляващи са основали нужната инфраструктура за приканване на украинци в окупираната Запорожка област и възнамеряват да призоват над 150 000 украинци в съветската войска в неизяснен интервал от време.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР