Голяма част от света, Европа в частност, е притеснена от

...
Голяма част от света, Европа в частност, е притеснена от
Коментари Харесай

Китайските марки искат двойно по-високи цени за колите си в Европа

Голяма част от света, Европа в частност, е обезпокоена от задаващата се приливна вълна китайски електрически автомобили, които ще дойдат на по-ниска цена от тази на откритите играчи на пазара. Но съгласно последно изследване, множеството китайски марки вършат тъкмо противоположното, те подвигат цените фрапантно на експортните си коли, с цел да максимизират облагите.

Тази тактика се води от BYD, който има много сериозна конкуренция на родния се пазар. Много от китайските марки са ангажирани в EV ценова война вкъщи, като китайското държавно управление субсидира навлизането на електрическата подвижност на локални и родни производители. Това води да изтъняване на облагите.

Решението за BYD е да усили облагите в чужбина. В някои случаи компанията продава експортните си модели съвсем три пъти по-скъпо в сравнение с в Китай. Но забавното е, че в множеството случай китайските коли съумяват да подлият цената на западните им съперници.

Проучване демонстрира, че китайските производители постоянно ценообразуват предложенията си малко под европейските марки. Правят това, предлагайки повече общоприетоо съоръжение и технологии.

Макар разноските за превоз до Стария континент да се включват в цената, сметките демонстрират хиляди долари спомагателна облага на всеки продаден китайски електрически автомобил.

Разходите за акумулатори се пресмята от Benchmark Mineral Intelligence на 18% по-ниски в Китай по отношение на тези в останалата част на света. Компания като BYD, която създава лични акумулатори, може да договаря спомагателни отстъпки по веригата на доставки, като в това време китайските марки са спомагателни подпомагани от държавни дотации повече от десетилетие. Да не приказваме, че разноските за труд и електрическа енергия са несравнимо по-ниски от тези, които европейските наследствени производители би трябвало да заплащат.

Според разработка на Reuters, на някои експортни пазари, BYD Atto 3 е коствал с 81 до 174% повече в сравнение с в Китай. Цените на Dolphin варират от 30 до 178% над китайските – в Германия моделът коства $37 439, до момента в който в Китай - $16 524. Цените на Seal в Европа варират от 30 до 136% над китайските.

Тук може да се направи съпоставяне с Tesla Model 3, създадена в Китай, която в Германия се продава единствено с 37% по-скъпо от цената й в Китай.

Още автомобилни вести четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР