ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Думите на Шойгу са абсурдни дори за руските стандарти

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу сподели през днешния ден, че „ формалните “ загуби на страната му във войната против Украйна са единствено 5937. В същото време, твърди той, Украйна е изгубила половината си войска.

Тази нелепа неистина е неуместна даже за съветските стандарти по евтина агитация. Шойгу мъчно ще даде отговор на един логически въпрос. Ако Русия е изгубила единствено 5937 бойци, за какво Владимир Путин афишира готовност на 300 000 души?

Президентът на РФ подписа декрет за частична готовност, с което мълчешком призна големите загуби в човешка мощ и военна техника, която търпи съветската войска на украинска земя. С речта си диктаторът на страната-агресор се пробва да показва на вътрешната аудитория и на света, че Москва владее самодейността в този безпорядък, от който Русия е невероятно ще излезе невредима.

Военните стратези в Кремъл мъчно ще дадат отговор и на въпроса за какво Украйна, която сякаш е „ изгубила половина си войска “, разгроми съветските бойци в Кивска и Харковска области...

Повече от ясно е, че за режима на Путин човешкият живот, даже на личните му бойци, няма никакво значение. И това число 5937, 10 пъти по-малко от действителните загуби, е прахуляк в очите на съветските жители, които живеят с илюзията, че тяхната войска реализира победа след победа в Украйна.

Така „ тридневната интервенция “ по завладяване на Украйна навлезе в 210-ия си ден. А Русия занапред ще изпраща на сигурна гибел още десетки хиляди свои бойци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР