ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Много баби - хилаво дете!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Много станаха експертите по " македонския въпрос ". Слушам обвинявания в изменничество и измяна. Чувам за унижения и обири на история. Не съм уверен въобще в посоката на разногласията, тъй като тя не води към истината. Търсенето на вътрешнополитически дивиденти не разрешава на доброжелателни начинания да бъдат общонародвани.

Това разяснява във " Facebook " Божидар Чеков.

А истината е, че историята ни е една и съща и няма потребност от експерти,
нито от комисии, които ще се вършат на забавни още 10 години и повече години. Македонският език е български акцент. Документи или книги, които разпалват ненавист и омраза би трябвало да бъдат унищожени. Обществото което живее по брега на Вардар не трябва да бъде унижавано, нито посочено с пръст, поради произхода, вярата или убежденията си.

В Македония живеят македонски жители, в България живеят български жители. Започването на договаряния за участие в Съюза ще промени подклажданата злост сред българи и македонци, тъй като ще сътвори условия за контакти и опознаване, без медиатори.
Аз съм роден вкъщи на Мино Поптодоров -
второто момче от дясно на ляво. Родата е пристигнала на коне в България след Илинден. Четиримата братя са опълченци във войните 1912-1918 година. Един от тях умира при Ниш. Дядо ми, 14 годишен, е бил най-младият боец на Дойран. Всички те се назоваха македонци и бяха горди с произхода си. За тях нямаше разлика с българите.

Те ме закърмиха с благодарност към " Майка България ". Един образец, не до там хубав, само че образец. Като гледах тази фотография, се стопирах на младите дами които са прави. Попитах дядо ми каква е ориста им. Той ми сподели, че първата е тяхна сестра. А втората попитах аз? Тя към този момент не ни е сестра, тъй като се ожени за сърбин - отговори той. Така че не бъзайте да ме зачислявате към този или оня лагер, тъй като не съм там. Никой няма да ме намерения нито дефинира за половин българин.

И тъй като съм откърмен с " македонщина ", което е друго от " македонизма ",
аз постоянно съм мечтал и работил за обединяване на българи и македонци. Реалното обединяване ще стане единствено след взаимно опознаване. Възможно е. Затова през днешния ден изрично поддържам френската самодейност за начало на договаряния за присъединение на Македония към Европейски Съюз.

Изключвам всички страхове от неспазване на правата на македонците от български генезис, освен тъй като гаранцията е препоръчана от Франция, а тъй като зад нея има 450 милиона европейци, които са почели българските претенции!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР