ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Бил Гейтс не излъга за COVID ваксината

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Знаете ли, че имунизацията на Бил Гейтс против COVID-19 в действителност се провали в клинични изпитвания?
Още през юни имунизацията на CureVac N.V. и фондацията CEPI (на Бил и Мелинда Гейтс) сподели по-слаби резултати от предстоящите в своите изпитвания от Фаза III – 47% резултатност.

Това написа във " Facebook " Българско рационално общество.

При съществуването на по-ефикасни ваксини-конкуренти и заради слабата ѝ имуногенност, не беше пусната на пазара.
Защо е значимо да споменем този факт?

Първо, с цел да представим образно по какъв начин се води теоретичен спор – с изпитвания в златен стандарт на медицината – ефикасна ли е имунизацията, безвредна ли е, „ за “ или „ срещу “ имунизацията? Това са въпроси, които се задават и тестват в научна среда. Мястото им не е в медийния ефир със заглавия и посетители, внушаващи подправена информация или баланс на мненията. Ако вашето мнение е друго от обстоятелствата, то се назовава неистина или заблуда.

Избийте си от главата, че имате право да лъжете хората. Това се отнася най-много към публицистите, заблуждаващи хората с жълти изказвания и с лъжливи посетители за повече рейтинг. Не, това не е независимост на словото, а неистина на цената на човешки животи.

Второ, загатваме този факт, с цел да се спре с до болежка баналната приказка, че всичко се прави за пари.
Всяка ваксина минава през комплицирания и безсърдечен развой на изпитване във допустимо най-голям етичен стандарт на медицината, преди да бъде утвърдена. Този развой се прави по еднакъв метод, без значение дали имунизацията е на най-богатия човек на света, или на инцидентни откриватели.

Очевидно, някои ваксини минават сполучливо тестванията за резултатност и сигурност, други не могат. Единствената разлика сред тях е в получените данни.

Всеки е свободен да потвърди истинността на мнението си посредством средствата на науката, както всеки различен. Но до тогава – няма право да лъже хората, нито някой има право да му разрешава да лъже хората в ефир, още повече в народен.

Нека не вършим свободата на словото – разпасаност. Лъжата, касаеща човешки животи, би трябвало да е незаконна и да предстои на тежки наказания.

Бил Гейтс не излъга.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР