От днес започва издаването на нови лични карти. В тях

...
От днес започва издаването на нови лични карти. В тях
Коментари Харесай

Започва издаването на новите лични карти

От през днешния ден стартира издаването на нови персонални карти. В тях ще се съхраняват нашите биометрични данни и електронна еднаквост. Събирането на биометричните данни е наложително. Те включват и пръстовите ни отпечатъци. От следващата година, с изключение на за елементарна поръчка, таксите се усилват и при експресната, и тя към този момент ще коства 60 лв..

Новата персонална карта има по-добри и модерни отбрани, а за облекчение при инспекция обликът е по-голям. С цел повишение на сигурността на документа, с изключение на изображението, той ще съдържа електронен притежател на информация със записани биометрични данни – два пръстови отпечатъка и фотография, направена е смяна и в номерата – те съдържат огромни букви на латиница в първите две позиции и седем цифри  (например AA0000000). 

Смяната на персоналния документ не е наложителна. Личните карти, които са издадени до 16.06.2024 година, в това число, са със период на годност до 2 август 2031 година, в случай че срокът им на годност не е  изминал преди този момент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР