ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Картите са свалени! На ход отново са гражданите

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Каквото и да ви приказват пишман анализаторите за 45-тото нормално Народно заседание, не им се връзвайте. То бе позитивно събитие, даващо вяра, че 46-ият парламент може да бъде негово още по-добро продължение.

Така е заради най-малко две аргументи. От една страна - България за първи път от доста време насам замязя на република с парламентарно ръководство, каквато е съгласно текстове в Конституция си. Вярно, държавно управление не се излъчи, само че в последните 25 дни Народното събрание е институцията, която диктува дневният ред в страната.

И въпреки това - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за следващ се потвърдиха като субекти с общ произход, предопределящ идентичната им същина и отровна роля в българския социално-политически живот. Тези три партии дружно саботираха дневния ред на 45-тото Народно заседание в един от работните му дни, с което завоюваха скъпо време за идеята да не се случат същински значимите законодателни промени.

Това следващо доказателство за симбиозата сред тях, когато би трябвало да се брани посткомунистическата разруха и диктат, би трябвало да е пречупило и последните съзнателни люде, съмняващи се в нея, и би трябвало да е нещото, което да ни тласне към същинска смяна, която се съдържа в наложително доста електорално смаляване на тези обединения.

ГЕРБ сега е като дълго доминирало страшилище, което не може да одобри, че основната роля му е отнета, и също така му се постанова да се бори за оцеляване, защото е мощно ранено и уязвено от противниците.

С Българска социалистическа партия стартира всичко неприятно в нашата Родина и диалог с тях няма по какъв начин да се води, макар някои рационални хора там, като Крум Зарков и Явор Божанков. За тяхна сметка обаче, сътрудник ЕКОНОМОВ, разбирайте Румен Гечев, приказва изключителни нелепици в медийните си участия. Обвинява друга групировка в сговор с Движение за права и свободи, а наскоро Българска социалистическа партия публично ръководи с тази партия. И то два пъти. Дава за образец систематичните партии в Съединени американски щати и Англия и ги съпоставя с Българска социалистическа партия, с цел да илюстрира, че систематичните партиите не са нещо неприятно. почти хитра операция, само че тя би предходна единствено при крайни наивници. Реалността в Съединени американски щати и Англия по отношение на тази в България е радикално друга.

Пък даже и да оставим историческата обремененост на Българска социалистическа партия, от която те по никакъв метод не се пробват да се отърсят и даже се гордеят с нея, няма по какъв начин партия, която ходатайства съответно за съветската ваксина за България, да бъде одобрявана съществено.

Движение за права и свободи пък не престават все по този начин да ни приказват за разговор и със " угриженост " за страната да изясняват по какъв начин другите не са виновни и не мислят за богатството на републиката, щото не желаят да си приказват и да си съучастват с тях.

Впрочем, това го вършат и другите. И за жалост в някаква степен имат триумф. Особено когато приказват за настоящите проблеми на страната, основани от самите тях. И по какъв начин те желаят да ги решат, но другите са безотговорни и се занимават с Изборен кодекс, закриване на институционални бухалки и така нататък

Имат триумф, тъй като знаят, че множеството българи не се интересуват изключително от съществени правила на демократичния развой, а по-скоро от някакви битовизми - като това дали ще работят кръчмите или не, в подтекста на здравната рецесия, която в действителност е сериозен и към момента неуреден проблем. Но тя не анулира обстоятелството, че в България имаме фундаментални проблеми, свързани с действието на демокрацията ни.

Какво обаче има отсреща на гореописаните политически вредители? За страдание не нещо доста обнадеждаващо. Политическа партия " ИТН " на Станислав Трифонов се държи като ГЕРБ и Национална движение „Симеон Втори" в доста връзки - да вземем за пример в връзките си с медии, а надлежно от това и с гражданското общество, добра или неприятна - съобщи главната си политическа концепция, а точно мажоритарни избори в два тура. Освен това, тази партия няма никаква идеология, с което става следващият план, който деилогизира българската политика, която има потребност от разногласието сред лявото и дясното.

Национална движение „Симеон Втори" и ГЕРБ реализираха тъкмо същото в зародиша и развиването си - деилогизираха политиката ни.

" Демократична България " е единственият индивид, който има ясни и правдиви политически хрумвания. Но към този момент е подкрепян от малко над 300 000 души. На пръв прочит наподобява не малко, само че не е и доста, а още по-малко задоволително, когато приказваме за избирателен резултат.

Съдебна промяна, лустрация, цифровизация, електронно отдалечено гласоподаване, както и промени в съвсем всяка област в страната. Добри хрумвания, само че липса на задоволително мощно водачество и на по-добро наличие отвън София, каквото има да вземем за пример Слави Трифонов, трансформират (засега) Демократична България в представител на единствено една дребна част от популацията на Родината ни.

Така или другояче, следва да забележим какво ще се случи. Но картите са свалени. ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи за следващ път се саморазобличиха и в този момент на ход още веднъж са жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР