ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Срамно е Манолова и Дончева да са по-принципни от теб, адвокате

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Знаех си, че един ден ще пристигна моментът, в който ще кажа: Ние нали ви казахме. Още когато леко, тънко, внимателно Хаджигенов, Бабикян и Минеков заглушиха уредбата на БОЕЦ на един от митингите през лятото, алената лампичка при някои от нас светна. Колкото и нескромно да звучи това. На други им светна малко по-късно. Само по себе си приватизирането на трибуната, без да допускаш хора от партии, а след това самият ти станеш част от листите на политическо обединяване, е красноречиво. Е, скулпторът Минеков най-малко постъпи малко по-достойно от другите двама и реши да пропусне материализирането на протестното водачество.

Но дали тези хора въпреки всичко имат някакви откровено положителни планове, още е рано да разясняваме, тъй като към този момент нищо съответно не е станало. И без конкретика обаче, декларациите на юриста Хаджигенов задоволително доста го компрометират. Изключително " впечатляващо " е да смяташ, че единствената добра позиция за Борисов е Централният софийски затвор и в това време да си податлив да получиш гласове от неговата партия. Това е някакво самобитно дежавю с Тома Биков, Антон Тодоров, Яне Янев, Волен Сидеров. Сигурно пропущам някого от " видните борци " против ГЕРБ и Бойко Борисов в предишното.

Не по-малко " впечатляващо ", в действителност много срамно, е това, че същият господин не би отказал поддръжка от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Ама адвокате, по какъв начин ще променяш един модел с неговите основатели и крепители? Винаги си давал тип на образован човек. Странно е, в случай че в действителност си вярваш за това. Ако не си вярваш, само че го казваш, отново не е добре. Дори е по-зле.

Срамно е и Мая Манолова, и Татяна Дончева, които имат дълъг стаж в политическото пространство у нас, да се окажат по-принципни от теб. Но може би и обикновено, тъкмо поради опита им. Разбира се, и тяхната праволинейност е единствено ненапълно, тъй като те отхвърлят единодушие с ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че не и с Българска социалистическа партия.

Всъщност, надълбоко неясно е, че адв. Хаджигенов не схваща, че с едно постоянно държавно управление в този момент, ГЕРБ и Борисов освен няма да бъдат политически довършени, само че е прекомерно евентуално да бъдат съживени и " преоблечени в нови облекла ". Заради късата памет на българите. От през вчерашния ден насам министър-председателят и придворните му се пробват да пързалят опозицията тъкмо по тази линия - желаят другите да се изложат небрежно и те да се върнат на бял кон.

За промени в Изборния кодекс не е наложително да се образува кабинет. Именно за това може да бъде потърсена поддръжката на Българска социалистическа партия, това ще е огромният тест за тях.

Правилното решение, с което има по-голям късмет въздействието на партиите на статуквото да бъде лимитирано, са нови избори, а преди този момент мощен длъжностен кабинет, който да ръководи добре пандемията, да изкара на показ безобразия на актуалното ръководство, за които не знаем, и да провежда почтени избори. Всичко друго е в интерес на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Изключваме Българска социалистическа партия от това уравнение, тъй като те мъчно в миналото още веднъж ще се върнат в мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР