ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Разработчиците на пандемията и ваксината са едни и същи

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
На Нюрнбергския развой фашистка Германия беше упрекната в закононарушение против мира, във военни закононарушения и закононарушения против човечеството. Тези обвинявания включваха обмисляне, подготовка, развръщане и водене на нападателни войни в нарушаване на интернационалните контракти, както и жестоки убийства, подчиняване и заличаване стопанските системи на други страни. Именно тази подготовка е утвърдена от Общото заседание на Организация на обединените нации като признаци на закононарушения против човечеството, написа в собствен разбор Александър Садовников в zvezdaweekly.ru.

Началото на актуалната пандемия е предшествано от поредност съмнителни биологични изследвания и опити, в това число основаването на химерен ковид за прилепи, който е преобразуван от учените по този начин, че да не поразява имунната система на индивида.

COVID-19 демонстрира някои странности в своята конструкция.

Например така наречен протеин с шипове, който е виновен за инфекцията, съдържа последователности, които съгласно доста специалисти са изкуствено основани, т.е. вирусът е резултат от злотворен предумисъл, а не е резултат от инцидентни разновидности. Следователно пандемията също е основана от индивида, което значи, че с нея се преследват нечии характерни незаконни цели. Като се имат поради броя на болните, броя на жертвите, техните премеждия, негативното влияние върху стопанската система, както и условието на параграф 1 от Конвенцията за биологично и токсично оръжие, който не разрешава развиването на смъртоносни микроорганизми, вирусът може да бъде дипломиран като закононарушение против човечеството.

Кой и по какъв начин сътвори молекулярната платформа на " корона вируса "

Изявленията, направени от представители на международния политически и финансов хайлайф в продължение на няколко десетилетия „ за нуждата от понижаване на човешкото население заради пренаселеността “ и нервността от последните години на Бил Гейтс и на други западни " експерти-биолози " за неизбежността на многочислени смъртоносни пандемии в близко бъдеще, са неразделни елементи от един развой - подготовка за международна биологична война. Целите на уредниците на COVID-19 са явни: понижаване на популацията, подкопаване на стопанската система на страните-конкуренти и на съперниците, увеличение на американското и английско въздействие, приемане на свърхпечелби от западната фармацевтична промишленост, а основното – започване на международна биологична война.

Как върви подготовката за тази война и кой е разполагал с подробна информация за инфекциозните и токсикогенни свойства на вируса доста преди той да бъде внедрен измежду хората?

За „ пример “ от нов вид пандемия е взет „ испанският грип “, който съгласно разнообразни оценки през 1918-1919 година е унищожил от 60 до 100 млн. души. За тази цел чиновниците на Института по молекулярна патология на американската войска (AFIP) през 1997 година изземват белодробна тъкан от гражданин на Аляска, който умира през 1918 година от испанския грип и е заровен под безконечна ледена завивка. През 2002 година вариантът H1N1 на това заболяване е пресъздаден.

Разбираемо е за какво той не е бил употребен за предизвикателство на пандемия. Тъй като единствено Америка има този вирус, източникът на инфекцията незабавно ще стане явен. Освен това човешката генетика през предишния век би могла да развие ефикасен имунен отговор на испанския грип и заради това няма да бъде реализиран унищожителен резултат.

Има редица забавни „ съвпадения “. През същата 2002 година за първи път е открит вирусът SARS, който предизвиква зараза в Китай. През същата година китайската изследователка Ши Дженли (Zhengli-Li Shi, Институт по вирусология в Ухан) за първи път в света изолира ковид от кръвта на прилепите и се убеждава в пандемичния капацитет на SARS. Но освен тя го установи. Американската организация за интернационално развиване започва стратегия Predict, която има за цел да построи база данни за зоонозни вируси (предавани от животни на хора). В резултат на това до 2019 година със средства от държавното управление на Съединени американски щати е основана база данни с 2000 вируса, от които 1500 са открити от Ши Дженли. Сред тях 160 коронавируси са сходни на SARS.

И още един забавен факт стана прочут през 2002 година Учени от Нюйоркския държавен университет в Стоуни Брук (SUNY) за първи път синтезираха полиомиелит от синтетична ДНК, която беше унищожена в Съединени американски щати през 1979 година Работата бе финансирана от Пентагона.

Това отвори " кутията на Пандора ", тъй като потвърди опцията за основаване на живи вируси, употребявайки метода на синтетичната биология. Но максимален принос за основаване на молекулярната платформа COVID-19 има взаимната работа на Университета в Северна Каролина (САЩ), Националния център за токсикологични проучвания (Арканзас, САЩ), Харвардското здравно учебно заведение (САЩ), Институтът по онкология на Дана-Фарбер (САЩ), Институтът по вирусология в Ухан (Китай) и Институтът за биомедицински проучвания (Цюрих, Швейцария).

През 2015 година, употребявайки метода на синтетичната биология, те основават химерен ковид (химерният вирус е хибриден вирус, основан посредством съчетание на фрагменти от нуклеинова киселина от два или повече разнообразни вируса. Комбинацията от два патогенни вируса фрапантно усилва леталността на новия вирус – б. пр.) и посредством операции с шип протеин основават опция да минава от прилепи първо към цибети (род месоядни бозайници, които живеят в субтропичните и тропическите страни на Африка и Азия - б. р.), а по-късно и към хората. Още тогава някои учени обявиха, че „ траекторията на заразяване на хора с такава фантазия би била пагубна “.

Този химерен вирус е директно обвързван с сегашния ковид. Доказателство за това е изследването на норвежкия вирусолог Биргер Соренсен и английския професор Ангус Далглиш, оповестено това лято в „ Тримесечен обзор по биофизика “. Според тези учени, по този начин нареченият протеинов шип на ковид съдържа качества, които наподобяват по този начин, сякаш изкуствено са сложени там.

В поддръжка на изкуствеността на ковид те цитират и обстоятелството, че той няма нужните разновидности, които се появяват при прекосяване на видови бариери: прилеп - цибета, цибета - човек. Това значи единствено едно - вирусът е бил авансово изцяло приспособен към хората.

В основаването формулата на вируса изключително значение има работата на Националният център за биотехнологична информация (The National Center for Biotechnology Information) към Националният здравен институт (NIH) на Съединени американски щати. Неговата задача е да създаде пътни карти за основаване на вируси и програмиране на тяхните свойства.

Изключително значима роля за завършване на ковид имат американските частни лаборатории от равнище BSL-4, които не се подчиняват на никого и не се наблюдават от никого. Никой не знае какво се случва зад стените им.

Друга забавна конструкция, без която схемата за основаване на пандемия би била непълна, е Институтът за моделиране на заболявания (Institute for Disease Modeling) на Съединени американски щати. Неговият профил е епидемиологично моделиране, в това число симулация на разпространяването на заболявания, като се има поради вирулентността /способноста на вируса да провокира заболяване – пр./ и патогенността /способност за увреждане – пр./ на микроорганизмите, геоданните, климатичните и естествени характерности на избрани територии и страни и други фактори. Преди това той моделира епидемии от болести като грип, морбили, малария, ХИВ, туберкулоза, полиомиелит.

Използването на вируса за заразяване на хората най-вероятно е осъществено от Военно-медицинския институт по инфекциозни заболявания на американската войска (USAMRIID). Това е водещата конструкция за потребление на биологични оръжия с богат на практика опит, в това число на американска територия.

Създатели, маркетолози, координатори

Експертите, взели най-активно присъединяване в основаването на вируса и на маркетинговата поддръжка за организация на пандемията, са:

Денис Карол (Dennis Carroll), който управлява финансираната от USAID десетгодишна стратегия Predict и която изследва над 2000 зоонозни вируса - тези, които могат да се предават от животно на човек. Именно благодарение на тази стратегия е отгледан химерният вирус, който стана основа за COVID-19. Това коства на американския бюджет 207 милиона $.

Ши Дженли от Института по вирусология в Ухан заема значимо място измежду основателите и за първи път в света съумява да изолира ковид от прилеп през 2002 година Тя също е част от групата, виновна за основаване на коронавирусната фантазия с методите на синтетичната биология, на която е придадена дарба да пренебрегва имунна система на индивида.

В тази група вземат участие Vineet D Menachery, Boyd L Yount Jr, Kari Debbink, Lisa E Gralinski, Jessica A Plante, Rachel L Graham, Trevor Scobey, Eric F Donaldson, Ralph S Baric (Университета на Северна Каролина); Sudhakar Agnihothram (Национален център за проучване на отровите в Арканзас); Xing-Yi Ge & Zhengli-Li Shi (Институт по вирусология в Ухан); Антонио Ланзавекия (Институт по онкология на Дана-Фарбер); Scott H Randell (Институт по биомедицина, Цюрих); Уейн Мараско (Харвардското здравно училище).

На 16 март тази година Imperial College London разгласява математически модел на пандемията от ковид, който заради преувеличаването на мащаба и леталността провокира същинска суматоха. Например, беше аргументирано, че през идващите месеци броят на смъртните случаи във Англия ще надвиши половин милион, в Съединени американски щати - 2,1-2,2 милиона.

Създателите на модела са двама откриватели: Рой Андерсън, професор в Медицинския факултет на Imperial College London и шеф на Центъра за проучване на редки тропически заболявания, и Нийл Фъргюсън, началник на Центъра за разбор на световните инфекциозни заболявания към Съвета за медицински проучвания на Imperial College London и Катедрата по епидемиология на инфекциозните заболявания. Те дават отговор за маркетинга. В същото време Андерсън е и координатор на напъните за добиване на печелба от пандемията, защото е член на борда на английския фармацевтичен колос GSK и взе участие при взимане на основни решения от Welcome Trust, английската фондация за биомедицински проучвания. Гореспоменатият под паника отчет от 16 март е част от PR акция за разпространение на имунизациите.

Основен клиент на имунизацията е Коалицията за нововъведения и подготвеност за епидемии (CEPI). Тя е учредена през 2017 година от фонда Welcome Trust, фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и редица други структури. Във връзка с това дано обърнем внимание и на различен координатор и мощен лобист - Ричард Хачет, изпълнителен шеф на CEPI, който преди този момент е заемал редица значими постове в Белия дом, свързани с биологичната отбрана. Той е и член на групата на Доналд Ръмсфелд, която пропагандира концепцията за обща карантина като отговор на Съединени американски щати към допустимо потребление на биологични оръжия от Китай. Ричард Хачет е представител на фонд Welcome Trust и се занимава с маркетинга на пандемията. На 6 март по Channel 4 News той споделя, че при епидемията от испанския грип не е имало вирус, който да съчетава две значими качества - висока инфекциозност и висока смъртност. В отговор водещата го упрекна в веществен интерес - да плаши хората, с цел да обезпечи финансиране за произвеждане на ваксина.

Има една чудноватост по отношение на датата на основаване на CEPI. През ноември 2015 година списание Nature разгласява резултатите от основаването на фантазия на ковид, който както беше упоменато нагоре, има пандемичен капацитет. И още през януари 2016 година на конгрес в Давос е разисквана самата идея на CEPI и година по-късно тя е основана. Имено през този интервал Бил Гейтс (един от създателите на тази организация) стартира да твърди, че пагубните пандемии са неизбежни.

Бизнес-схема

Тя включва спонсори, разработчици на ваксини, производители на ваксини и координатори. Основното финансиране е обезпечено от фондация " Бил и Мелинда Гейтс ", фонд Welcome Trust, USAID по стратегия Predict. Освен това CEPI събира 2 милиарда $ от държавните управления на редица страни за създаване на ваксина. Между другото, в границите на пиар акцията тя е позиционирана като „ спасителката на човечеството “. Разбира се, за доста пари.

Британският фонд British Welcome Trust е един от водещите спонсори на биомедицински проучвания в западните проучвателен центрове с десетки милиарди лири. Впрочем фондация " Бил и Мелинда Гейтс " по-рано стана известна със скандал в Кения, където имунизацията против тетанус, основана с негови пари, докара до неплодородие на над 2 млн. дами.

Разработчиците на ваксина COVID-19 са: Американският народен институт по алергии и инфекциозни заболявания (NIAID) в съдействие с биотехнологичната компания Moderna, Вашингтонския университет в Сейнт Луис, Военномедицинското командване на Съединени американски щати във Форт Детрик и Изследователския институт на армията Уолтър Рийд в Silver Spring, фармацевтичната компания Pfizer в партньорство с немската компания BioNTech, биофармацевтичната компания Sorrento Therapeutics и други Във Англия тя се създава от Института Pirbright, Университета в Кембридж, Имперския лицей в Лондон и компанията AstraZeneca.

Още един забавен факт. През януари 2019 година английският фармацевтичен колос GSK и Университетът в Куинсланд (Австралия) оповестиха партньорство за създаване на молекулярна платформа за избор и мащабиране на произвеждане на антивирусни ваксини. Достоверно може да се твърди, че след основаването на фантазия на ковид през 2015 година, изброените нагоре структури са знаели или са се досещали за свойствата на ковид и механизма за заразяване.

А в този момент за производителите. На 7 февруари тази година CEPI и GSK оповестиха съдействие за създаване на ваксина против вируса 2019-nCoV. GSK дава на разработчиците достъп до адювантни системи (добавки, допринасящи за повишение ефикасността на имунизацията и нейната имунологична мощ – пр.), създадени от компанията за ваксина против пандемия от грип. В Съединени американски щати искащи да създават имунизацията са фирмите Moderna, Pfizer и редица други.

Отделно си коства да се упоменат японските компании, които претендират за своя дял от тортата. В Управителният съвет на CEPI е Раджив Венкая, президент на отдела за световни ваксини на японския фармацевтичен колос Takeda Pharmaceutical. Тази японска мултинационална фармацевтична компания се счита за един от 15-те най-големи фармацевтични колоси в света. Венкая е служил като старши шеф по биологична отбрана в Белия дом от 2005 до 2007 година

Вече упоменатите Хачет, Андерсън и Фъргюсън са идеолозите на продължителната карантина. Налагането ѝ посредством заплашване допуска единствено едно - да принуди държавните управления и елементарните хора да купуват имунизацията. Между другото, след публикуването на програмните кодове на математическия модел на Андерсън-Фъргюсън, специалистите го нарекоха „ недействителен “ и „ цялостен със софтуерни неточности “.

Моделиране на биологичната война

Нека обърнем внимание на още един значим аспект - подготовката на биологична война. За тази цел през май 2003 година в Съединени американски щати се организира Национално обучение по противопоставяне на тероризма TOPOFF-2, на което е моделирано отразяването на вирусна офанзива от някаква условна терористична група GLODO. Целта е да се дефинират слабостите на взаимоотношението сред федералните и локалните силови и медико-биологични структури при пораждане на терористична опасност.

За учението е създаден сюжет в размер от 200 страници. Според него в центъра на Сиатъл терористите взривяват така наречен " мръсна бомба ", причинявайки грандиозно радиоактивно „ замърсяване “ на региона. След това действието се придвижва в Чикаго, където „ заболели “ пациенти с грипоподобни признаци стартират да се одобряват в лечебните заведения. Броят на пациентите внезапно се усилва, след което, съгласно сюжета, епидемията обгръща Канада и други елементи на света. Това допуска, че против Чикаго е употребявано биологично оръжие въз основата на незнаен вирус с пандемичен капацитет. Впрочем дали този вирус в действителност е толкоз незнаен?

Нека припомня, че година по-рано Съединени американски щати пресъздадоха вариант на живия вирус на „ испанския грип “. Поради това задачата на учението е моделиране реакцията на съперника при влияние с американско биологично оръжие и вероятното му противопоставяне. Бяха отработени и дейности при положение на самоинфекция от този вирус на територията на Съединени американски щати, породена от приключване или от предумишлено дейстие на сътрудници от секретните лаборатории.

През май 2003 година в Съединени американски щати се организира Национално обучение по противопоставяне на тероризма TOPOFF-2.

Това обучение се оказа най-голямото в историята на сходни мероприятия. Вероятно на него са дадени „ перспективни “ и „ нужни “ рекомендации по отношение на решението на някого да осъществя пандемията на процедура.

Превод: Гергин Гергинов, Гласове
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР