ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Момчето си отива

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Ще кажа нещо явно. Нищо ново под слънцето, нищо, което към този момент не знаем. Универсална истина, която няма потребност да се споделя. Или най-малко не би трябвало, но ето ни през днешния ден тук.

Момчето си отива, кабинетът на Борисов ще си подаде оставката – това е изцяло неизбежно. Ще се случи до края на деня или в идващите няколко дни. Ако не се случи, можем умерено да приемем, че ръководещите споделят пред обществото, че ние към този момент не живеем в демократична република.

Не желая да споделям това обаче. Искам да кажа, че това, което се случва в „ Триъгълника на властта” през днешния ден го чувствам като сън. Толкова е неуместно и скандално, че част от моя мозък отхвърля да го повярва. Не приказвам за хората, които стачкуват, несъмнено, приказвам за това, че властта си разрешава крайната безочливост да заседава в сходни условия.

Да се организира парламентарно съвещание под звуците на улицата, която желае оставка към този момент не по този начин умерено няма нищо общо с народна власт. А да го правиш, до момента в който съгражданите ти са пръскани със сълзотворен газ или натъпквани в полицейски микробуси, а служителите на реда на страната ти са замеряни с бали сено, бутилки и павета е срамно.

Срамно е също да ги задължиш да те пазят, с цел да можеш да вършиш неща, които всички хора извън ясно ти споделят, че не желаят да вършиш. Срамно е и да оставиш жителите да се спречкват едни с други към този момент оптимално изнервени от отхвърли ти да ги чуеш.

Това, което споделям е толкоз универсално, че за мен даже няма значение дали поддържаме настояванията на митинга или не - щом толкоз явно тотално и с лека ръка се отхвърлят съществени правила на достолепието и демокрацията, е извънредно неотложно държавното управление да приключи работата си. Толкова е универсално, че няма значение дали съм публицист или не съм, тъй като съм първо жител и на мен също ужасно доста ми писна.

Днес нещата няма да се разминат. Гражданите просто няма да се приберат у дома без нещо да се случи. Хората не са излезли да си вършат пого с полицията, те чакат да се завършва с цинизма към тях.

И по този начин, споделих очевидното, чак клиширано, в този момент е време да подадете оставки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР