Фактът, че имотите изчезват моментално бързо от пазара, означава, че

...
Фактът, че имотите изчезват моментално бързо от пазара, означава, че
Коментари Харесай

Галя Йорданова: Бъдещето на жилищното кредитиране е хибридно

Фактът, че парцелите изчезват мигновено бързо от пазара, значи, че спрямо останалите капиталови принадлежности, те към момента са атрактивни с актуалната си цена.

Търсене има. Предлагането изостава. Достъп до капитал несъмнено има и той е на рекордно ниски равнища.

Това съобщи Галя Йорданова, съосновател на musketari.bg, по време на 13-ото издание на Шумът на парите. Тя взе присъединяване в панел Имоти, в който една от тематиките беше "има ли балон на пазара на парцели ".

Йорданова уточни, че на пазара има няколко трендове.

Една от тях е ползата към парцелите у нас от страна на българи с приходи от чужбина. Нашата платформа е комфортна за клиентите, защото може да я употребяват отдалечено. В нея може да ревизират изискванията в България, уточни тя.

Съотнователят на musketari.bg счита, че бъдещето на жилищното кредитиране е хибридно. В него продължава основна роля да играе специалист, който е там, с цел да помогне във вземането на това огромно финансово решение. Същевременно, огромна част от дейностите, които извършва той, са предадени на технология.

Като един от главните проблеми в доста браншове Йорданова уточни дефицита на хора.

Фактът, че във всеки бранш е мъчно да наемеш бързо и елементарно качествени хора и да ги подготвиш за това, което искаш те да извършват, значи, че всеки, който чака, че ще пораства единствено през наемане на нови хора, предвижда за себе си един доста безценен и муден развой, сподели тя и добави, че има вяра, че технологията е мощен фактор в това отношение.

За бизнеса опцията да ескалираш процесите с технология явно е добра опция. От позиция на крайния клиент, той може да бъде подложен в центъра и да има цялата информация. 30% от нашите клиенти са в търсене на парцел. Това е сериозен стопер за огромна част от утвърдените от банките, уточни тя.

По думите на Йорданова не размерът на лихвата сега движи пазара. Толерантността към риска на банките е това, което разрешава нещата да се случват. Ако профилът на клиента стане по-рисков, това ще промени пазара.

Шумът на парите 2022 се провежда с поддръжката на Пощенска банка, Инвестбанк, Уникредит Булбанк, Обединена Българска банка, Амунди, TBI Bank, ЕОС Матрикс, eMAG, Алкомет, Arco Real Estate, Schneider Electric, Планекс Инвест, MyFin, LENO, DHL, БАКБ, Фронтекс Интернешънъл, Coca-Cola HBC Bulgaria, CloudCart, Philip Morris Bulgaria, TBI Buy, УНИКА и Кеш Кредит.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР