Интересни факти за практически всичко 25

...
Факт: Възрастните котки имат непоносимост към лактозаПодобно на някои хора,
Коментари Харесай

Факт: Възрастните котки имат непоносимост към лактоза
Подобно на някои хора, възрастните котки нямат достатъчно от ензима лактаза, за да усвоят лактозата от млякото, което ги кара да повръщат, да имат диария или да имат газове. Котките имат достатъчно от този ензим само когато се родят и през първите години от живота си.

Факт: Очните ябълки на Алберт Айнщайн са в Ню Йорк
Те бяха дадени на Хенри Ейбрамс и запазени в сейф. Ейбрамс беше очният лекар на Айнщайн. Той получи очните ябълки от Томас Харви, човекът, който извърши аутопсията на Айнщайн и незаконно взе мозъка на учения за себе си.

Факт: Папата не може да бъде донор на органи
Папа Бенедикт XVI получи карта за донор на органи през 1970 г. След като се изкачи на папския пост през 2005 г., картата беше невалидна, съобщава Telegraph. Според Ватикана цялото тяло на папата трябва да бъде погребано непокътнато, тъй като тялото му принадлежи на универсалната католическа църква.

Факт: Играч с една ръка вкара победния гол на първото Световно първенство
Ектор Кастро, който случайно отряза дясната си предмишница, докато използваше електрически трион като тийнейджър, играеше в отбора по футбол на Уругвай по време на първото световно първенство през 1930 г. В последния мач между Уругвай и Аржентина Кастро вкара победния гол в последната минута на мача. Крайният резултат беше 4–2, което направи Уругвай първата страна, спечелила титлата на Световната купа.

Факт: Най-старата играчка в света е пръчка
Помислете колко многофункционална е една пръчка. Можете да го използвате, за да играете на донасяне с вашето куче, да го размахвате като бухалка или да използвате въображението си, за да го превърнете в светлинен меч. Ето защо през 2008 г. Националната зала на славата на играчките включи пръчката в колекцията си от невероятни играчки като, много вероятно, най-старата играчка някога. Но почакайте – все още не сме приключили с интересните факти! След това вижте тези радостни факти, които ще направят деня ви малко по-добър.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР