Facebook пусна пилотно новия си проект, който ще плаща на

...
Facebook пусна пилотно новия си проект, който ще плаща на
Коментари Харесай

Ново Facebook приложение плаща, за да следи какви приложения ползваме

Facebook пусна пилотно новия си план, който ще заплаща на консуматори да споделят информация за приложенията, които употребяват. Това е третият сходен артикул на компанията, като първите две бяха спрени поради рецензии във връзка с поверителността и нарушаване на разпоредбите на Apple App Store.

FB прецизира, че този път системата е радикално друга и е направена от нулата. За в този момент приложението ще е налично единствено в Гугъл Play Store и за начало ще е на разположение за потребителите в Съединени американски щати и Индия . В бъдеще може да се намерения и за iOS версия. Не е оповестено какво ще е заплащането.

Целта на проучването е да разбере кои приложения употребявате и за какъв брой дълго време, в това число и тъкмо кои функционалности са ви обичани. Това ще даде визия на разработчиците по какъв начин използваме услугите на конкуренцията.

Отбелязва се, че няма да се наблюдават пароли и ID на сметките ни. Потребителите от време на време ще бъдат известявани, че се събира тяхна информация.

Първото приложение на Facebook, Research, се провали откакто стана ясно, че младежи го употребяват и то заобикаля разпоредбите на Apple. Те го отстраниха от App Store, а малко по-късно то бе спряно изцяло.

Второто приложение беше Onavo Protect и представляваше VPN услуга, само че с изключение на да пази информацията на потребителите, то я събираше. Целта още веднъж беше да се наблюдават тъкмо тези данни за използването на приложения. То също беше спряно.
Експертите по сигурността признават, че в този момент методът е по-прозрачен.
„ В това приложение са една концепция по-малко настъпателни. Те няма да събират по-чувствителна информация като фотоси и какво търсят хората в търсачките. Това ще дава доста информация за съперниците, само че няма да шпионира чак толкоз потребителите. “, изясни Lance Cottrel от Ntrepid.

Все отново има терзания, че потребителите няма да са изцяло наясно какво тъкмо се събира като информация. Експертът Will Strafach показва, че доста малко хора ще прочетат политиката за дискретност. Facebook може да я промени когато и да е и няма гаранция, че от там ще бъдат толкоз транспарантни и за напред.

Фейсбук направи конкретизиране, че няма да употребява приложението си, с цел да дава реклами на хората по-ефективно. Информацията няма да бъде споделяна с трети лица и компании. Това се очакваше, защото те вървят по тъничък лед след абсурда с Cambridge Analytica. Тогава информацията на милиони хора беше употребена с политически цели.
Бихте ли се присъединили в тази или сходна самодейност, в случай че е налична в България? Смятате ли, че имате какво да криете за себе си в Интернет? Морално ли е непринудено да продаваме персоналната си информация?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР