Европейският шампион Италия ще играе срещу Испания тази вечер в

...
Европейският шампион Италия ще играе срещу Испания тази вечер в
Коментари Харесай

Манчини: За нас е важно да изиграем 2 силни мача

Европейският първенец Италия ще играе против Испания довечера в Милано в първия полуфинал от шампионата Лига на нациите. В другия дуел в четвъртък в Торино се срещат Франция и Белгия.

Под управлението на селекционер Роберто Манчини италианците са в рекордна серия от 37 следващи мача без проваляне.

" Това е значим шампионат. Събрахме се оня ден и нямахме доста време за подготовка за мача с Испания, само че това важи и за останалите тимове, които доближиха до полуфиналите. Предстоят мачове сред четири от най-силните сформира в Европа. За нас ще бъде значимо да изиграем два мощни мача и да опитаме да се подобрим като тим ", разяснява Манчини.

" Искаме да продължим серията си, с цел да стигнем до финала. Целта ни е тази поредност да продължи колкото се може до-дълго, след декември 2022 година, в случай че е допустимо ", продължи наставникът, който приказва за финалите на Мондиал 2022 в Катар, които ще се състоят през ноември и декември следващата година.

Италия надви над Испания с дузпи на полуфиналите на Евро 2020 на „ Уембли “, като иберийците сътвориха много проблеми на противника с положителното и дълготрайно притежаване на топката. " Испания изигра най-хубавия си мач на европейското състезание против нас. Създадоха ни доста проблеми с владеенето на топката, само че те са майстори в това отношение, тъй като практикуват този жанр на игра от 20 години. Страдахме, макар че двата тима имаха сходно количество положителни положения за гол в онази среща. Със сигурност би трябвало да изиграем страховит мач, в случай че желаеме да победим ", призна Манчини.

Той няма да може да разчита на двама от главните си нападатели Чиро Имобиле и Андреа Белоти, които отпаднаха поради контузии. " Имаме известни проблеми в офанзива поради отсъствието на съществени играчи от Евро 2020, само че разполагаме с двама младоци в лицето на Джакомо Распадори и Мойс Кийн. Ще се постараем да ги използваме по най-хубавия метод ", изясни италианският селекционер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР