Европейският съюз спира плащанията на помощта за развитие на палестинците

...
Европейският съюз спира плащанията на помощта за развитие на палестинците
Коментари Харесай

Санкциите започнаха: ЕС спира плащанията за палестинците

Европейският съюз стопира заплащанията на помощта за развиване на палестинците в размер на 691 милиона евро, разгласи европейският комисар по разширението и политиката на добросъседство Оливер Вархей.

„ Всички заплащания са прекратени неотложно. Всички нови бюджетни оферти, в това число за 2023 година - отсрочени до второ разпореждане “, съобщи той и добави, че ще има цялостна оценка на програмата.

Вархей уточни, че актуалната стратегия за помощ за развиване възлиза на 691 млн. евро, без да дава повече детайлности.

„ Мащабът на терора и бруталността против Израел и неговия народ бележи повратна точка. Не е допустимо да продължаваме по този начин, като че ли нищо не се е случило “, съобщи комисарят в навечерието на изключителната среща на външните министри на Европейски Съюз, свикана след нападението на " Хамас " против Израел.

Европейският съюз, който е един от най-големите финансови поддръжници на палестинците, възнамерява да похарчи към 1,2 милиарда евро в интервала 2021-2024 година за финансиране на про-екти, изключително в региона на образованието и опазването на здравето.

Въпреки това представител на Комисията акцентира по-рано през днешния ден, че Европейски Съюз не финансира „ директно или непряко “ " Хамас ", която е на власт в Ивицата Газа и е считана от Европейския съюз за терористична организация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР