Европейският съюз ще предостави на премиера Тереза Мей ​​второ забавяне

...
Европейският съюз ще предостави на премиера Тереза Мей ​​второ забавяне
Коментари Харесай

ЕС ще даде отсрочка на Великобритания, но при определени условия

Европейският съюз ще даде на премиера Тереза Мей ​​второ закъснение на Brexit на изключителна среща на върха в сряда, само че водачите на блока евентуално ще изискат тя да одобри по-дълъг период с условия.

В знак на това, какъв брой огромен удар е нанесла рецесията от Brexit върху английската влас, Мей се втурна в Берлин и Париж в навечерието на срещата на върха, с цел да помоли Ангела Меркел и Емануел Макрон да ѝ разрешат да отсрочи датата на овакантяване до 30 юни от 12 април.

В Брюксел обаче най-вероятният вид е отсрочване до края на годината или до март 2020 година, споделят дипломати от Европейски Съюз. Подобен вид ще разреши на Англия да напусне по-рано, в случай че безизходицата в Лондон бъде позволена.

Макар да не беше ясно по кое време Меркел и Макрон, двамата най-мощни водачи в Европа, се съгласиха с Мей, прелиминарен план на изводи от незабавната среща на високо ниво на Европейски Съюз в сряда сподели, че на Англия ще бъде предоставено ново отсрочване при избрани условия.

" Обединеното кралство ще се придържа към осъществяването на дилемите на Съюза и ще се въздържа от всевъзможни ограничения, които биха могли да застрашат постигането на задачите на Съюза ", се споделя в плана на Reuters.

Като пълновръстен член на Европейски Съюз, Англия на доктрина може да наложи несъгласие върху всяко значимо политическо решение.

Законопроектът остави датата за овакантяване празна в очакване на решение на останалите 27 национални водачи в сряда вечерта в Брюксел.

" Според мен едно малко удължение не би донесло доста ", споделя Детлеф Сейф, зам.-говорител на парламентарната група на Меркел. " Нямаме предпочитание да се виждаме всеки шест седмици, с цел да решим дали да подновим удължаването. "

В европейските столици се следи отмалялост и неспокойствие от английското овакантяване на Европейски Съюз след 46 години участие.

" Хората са изтощени и раздразнени, поради нерешителността на Англия - само че какво да вършат? " споделя един посланик от Европейски Съюз. - Ние няма да бъдем тези, които ще бутнат Англия от ръба.

Друг формален представител на Европейски Съюз, зает с Brexit, декларира, че нито една европейска мощ не желае хаосът, който те се опасяват, че излизането без договорка ще аргументи на финансовите пазари и стопанската система на Европейски Съюз от 16 трилиона $.

Близо две седмици откакто Англия в началото трябваше да напусне Европейски Съюз, Мей съобщи, че се притеснява, че Brexit в никакъв случай няма да се случи, защото тя се бори да получи съглашение, утвърдено от разграничен парламент.

След като нейното заричане да подаде оставка не съумя да реализира задачата си, тя стартира договаряния с опозиционната Партия на труда с вярата да позволи обстановката.

Но когато тя дойде в Брюксел, Мей е малко евентуално да бъде в положение да разгласи триумф при договарянията с опозиционната партия. След кръга от договаряния във вторник, лейбъристите обявиха, че към момента не е имало ясна смяна в позицията на Мей.

Северната ирландска партия, която поддържа държавно управление, съобщи, че Мей е позор на Обединеното кралство.

" Близо три години след референдума Обединеното кралство през днешния ден в действителност моли за милостиня за европейските водачи, " споделя заместник-председателят на Демократичната профсъюзна партия Найджъл Додс.

Длъжностно лице в офиса на Макрон декларира, че " при сюжет с дълготрайно отсрочване една година наподобява прекомерно дълго за нас ".

Той прибавя, че в случай че Англия отсрочи излизането си, тя не би трябвало да взе участие в договарянията за бюджета на Европейски Съюз или при избора на идващия президент на изпълнителната комисия на Европейски Съюз - и че останалите 27 държави-членки би трябвало да могат да преразгледат нейното " откровено съдействие ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР