Европейският самолетостроител "Еърбъс" представи проект за екосамолети с нулеви емисии

...
Европейският самолетостроител "Еърбъс" представи проект за екосамолети с нулеви емисии
Коментари Харесай

Еърбъс представи нов проект за екосамолети

Европейският самолетостроител "Еърбъс " показа план за екосамолети с нулеви излъчвания на въглероден диоксид. Предвид бързите темпове, с които се развиват технологиите, от компанията чакат първите полети на самолети, задвижвани с водород, да стартират през 2035 година.

Ръководството на "Еърбъс " назова плана исторически миг за гражданската авиация.

Компанията показа три прототипа, като най-големият е с турбореактивен мотор и побира до 200 пасажери с полет над 3500 километра. И трите самолета ще бъдат задвижвани от мотори, модифицирани за изгаряне на течен водород и посредством водородни горивни кафези за основаване на електрическа сила.

"За да реализира задачата си за 2035 година, "Еърбъс " ще би трябвало да направи избора си коя технология ще употребява до 2025 година ", съобщи пред "Ройтерс " основният софтуерен шеф на компанията Грация Витадини.

От "Еърбъс " отхвърлят опасенията, че водородът ще бъде рисков. Те призоват за големи вложения в нова енергийна инфраструктура и признават, че с цел да сработи концепцията, летищата ще би трябвало да влагат огромни суми пари в инфраструктура за зареждане с гориво.

Въпреки триумфите около новия план Европейският самолетостроител е изправен пред спад на интензивността и не може да подсигурява на чиновниците си, че няма да има съкращения на личния състав. За това още веднъж предизвести изпълнителният президент на компанията Гийом Фори, представен от Ройтерс.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР