Европейският парламент отдава памет на руския опозиционер Алексей Навални, за

...
Европейският парламент отдава памет на руския опозиционер Алексей Навални, за
Коментари Харесай

Юлия Навалная с реч пред Европейския парламент в памет на съпруга си

Европейският парламент отдава памет на съветския опозиционер Алексей Навални, за чиято гибел в пандиза стана ясно на 16 февруари.

Пред европейските депутати тирада ще произнесе брачната половинка на Навални - Юлия, която след гибелта му и да се бори против режима на Владимир Путин.

Малко след новината за гибелта му тя направи видеообръщение през YouTube-канала на своя починал брачен партньор, като съобщи, че има информация за съответния мотив, поради който Путин е издал заповед за ликвидирането на Навални в пандиза.

Тогава Юлия Навалная прикани да се употребява всяка опция за битка против войната, несправедливостта и за почтени избори и независимост на словото.

В речта си в 12.30 българско време в сряда се чака Навалная да призове Европейския съюз да не признава президентските избори в Русия, които ще се проведат на 17 март.

Съпругата на Навални към този момент произнесе тирада пред международните водачи на Конференцията по сигурността в Мюнхен и беседва с външните министри на страните от Европейския съюз. Заедно с щерка си Даря се срещна и с американския президент Джо Байдън.

Непосредствено след гибелта на Навални управляващите в Русия се пробваха да попречат на всички опити за удостояване на паметта му, а към този момент повече от две седмици фамилията му и съидейниците му не могат публично да се сбогуват с него.

Екипът му разгласи, че пробва да провежда обществено сбогуване с него до края на работната седмица, 1 март, само че погребалните организации в Русия масово
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР