Европейската космическа агенция подписа споразумение с американския си колега НАСА,

...
Европейската космическа агенция подписа споразумение с американския си колега НАСА,
Коментари Харесай

Европейски астронавти на път към Луната

Европейската галактическа организация подписа съглашение с американския си сътрудник НАСА, което удостоверява присъединяване на Европа в построяването на галактическа станция в орбита към Луната и освобождава пътя за „ евронавтите “ да стъпят за първи път на лунната повърхнина.

Съгласно изискванията на договорката ЕКА ще построи съществени информационни и силови съставни елементи за галактическия транспортен съд Orion на НАСА - предопределен да води астронавти до Луната и даже Марс - и планувана лунна галактическа станция, известна като " Gateway ".

„ Този ​​меморандум за съгласие бележи сериозна точка в траекторията на Европа: той удостоверява, че вървим напред към Луната освен във връзка с оборудването и технологиите, само че и с нашите хора “, сподели генералният шеф на организацията Ян Вьорнер.

Портата би трябвало да бъде в орбита през 2024 година, същата година НАСА възнамерява да се върне на Луната като част от галактическата стратегия на Артемида. Тази лунна задача може да включва първа жена от екипажа на астронавтите.

„ Европа ще обезпечи настаняване на екипажа, телекомуникации, зареждане с гориво и невероятна панорама към Луната, с помощта на приноса на ЕКА към лунния шлюз “, сподели шефът на ЕКА Дейвид Паркър.

Очаква се интернационалното съдействие сред ЕКА, НАСА и други организации да докара до първия европейски астронавт, стъпващ на Луната.

Въпреки че ЕКА способства за необятен набор от галактически задачи, неналичието на потенциал за изстрелване с екипаж се преглежда като значителен ограничителен фактор за упоритостите на Европа в космоса.

Нова ракета-носител, Ariane 6, би трябвало да дебютира през 2021 година и да ускори ситуацията на Европа в области като разполагането на спътници, само че не е проектирана да носи галактически транспортен съд. Продължават полемиките за развиването на тази дарба, само че не е оповестено нищо публично.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР