Европейската комисия започна официална процедура по активиране на т.нар. блокиращ

...
Европейската комисия започна официална процедура по активиране на т.нар. блокиращ
Коментари Харесай

ЕК активира т. нар. блокиращ статут“ към американските санкции срещу Иран

Европейската комисия стартира публична процедура по активиране на така наречен „ блокиращ статут “ към американските наказания против Иран, които попадат в нейния обхват.

Този статут разрешава на европейските компании да не попадат в обсега на американските наказания, да възвръщат вредите си от тях и прави невалидни дейностите на всевъзможни правосъдни решения, основани върху тези наказания в границите на Европейски Съюз. Целта е тези ограничения да влязат в действие преди 6-и август, когато стартира да работи първата партида от глобите.

Комисията стартира и формален развой, посредством който да се отстранен пречките пред Европейската капиталова банка да взема решения против гаранции от бюджета на Европейски Съюз за финансиране на действия отвън Общността и по-конкретно в Иран. Това ще разреши на банката да поддържа европейските вложения в Иран и би било изключително потребно за дребните и междинни предприятия, настояват от Комисията. Европейският парламент и Съветът имат период от 2 месеца, с цел да внесат възраженията си против тези ограничения, преди те да влязат в действие. Този интервал може да бъде и по-кратък, в случай че двете институции заявят, че нямат възражения. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР