Европейската комисия представи насоките за предстоящите преговори с Лондон за

...
Европейската комисия представи насоките за предстоящите преговори с Лондон за
Коментари Харесай

ЕК се готви за тежки преговори с Лондон

Европейската комисия показа насоките за идните договаряния с Лондон за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия. Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние означи, че насоките следва да бъдат одобрени от Европейския съвет и Европейския парламент преди началото на същинските договаряния, предава Българска телеграфна агенция.

Барние удостовери, че Европейски Съюз цели отсега нататък в търговията с английската страна да няма мита и квоти, стига английският импорт да дава отговор на европейските условия, измежду които за опазването на околната среда и държавната помощ. По неговите думи, в случай че английската страна работи по европейските правила, ще може да има достъп до пазара на услуги и на публични поръчки в Европейски Съюз. Предлага се Европейски Съюз и Англия да си поделят квотите за улов на риба в граничните води.

Барние добави, че след 31 декември, когато Англия желае да напусне единния пазар и митническия съюз, достъпът до европейския пазар ще предстои на узаконяване. Всеки английски импорт ще предстои от идната година на позволение, по тази причина и ще бъде проверяван, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР