Журналистът Иво Иванов, който от години живее в САЩ, използва

...
Журналистът Иво Иванов, който от години живее в САЩ, използва
Коментари Харесай

Иво Иванов пред БНТ: Нека си позволим да се гордеем с Александър Везенков, Сакраменто вярва безрезервно в него

Журналистът Иво Иванов, който от години живее в Съединени американски щати, употребява края на постоянния сезон в Националната баскетболна асоциация (НБА), с цел да направи преглед на дебютната акция оттатък Океана на българина Александър Везенков.

Припомняме ви, че предишното лято Спортист №1 на България за 2022 и 2023 година подписа тригодишен контракт с тима на Сакраменто Кингс, което докара до огромни упования към Везенков поради обстоятелството, че той дойде в НБА като човек с опит и нрав на победител.

В специфичен видео материал за предаването " Арена спорт " Иванов акцентира обаче, че макар тези си качества, Везенков се е нуждаел от време за акомодация към по-различните условия към баскетбола в Съединени американски щати.

" Според статистика на ФИБА сега над 450 млн. души по света играят баскетбол, от тях единствено 450 играят в най-престижната професионална лига - НБА - и единствено един единствен е българин. След като предходната година Александър Везенков подписа тригодишен контракт със Сакраменто Кингс, упованията и на почитателите, и на тима бяха оправдаемо високи. Везенков дойде в НБА не като нормалния новобранец, а като човек с голям опит, рутина и потвърдени игрови качества. Той обаче знаеше, че ще има потребност от интервал на акомодация освен към особеното движение на игра в Съединени американски щати, а и към живота. Подходът към баскетбола в НБА е зависещ на пазарната стопанска система, тъй че на процедура разликата сред игра и артикул е изцяло заличена, а играчите и треньорът са производителите на този артикул. Очакванията към тях са за най-високото допустимо качество всякога, когато те са на игрището ", стартира журналистът.

Писателят, който е създател на няколко книги на спортна тема, изрази още позиция, че със своята работа в тренировките и представянето си на игрището Везенков е почнал да получава повече доверие от наставника Майк Браун. За страдание обаче, двете контузии в глезена при започване на календарната година са попречили на българина да продължи възхода си, само че все пак всички в Сакраменто " имат вяра безусловно " в неговите качества.

" В началото на сезона Везенков получаваше извънредно лимитирано време на паркета, само че той реагира по най-правилния метод - с непосилен труд в тренировките и цялостно себераздаване на терена. Оплакванията просто не са част от неговата натура. За цялото това време аз не чух Везенков нито един път да възроптае против треньора си или да упрекна който и да било. Малко по-малко Сашо си извоюва доверието на Майк Браун и това се отрази върху времето му на терена. За страдание, две следващи травми на глезенните стави го извадиха от игра в продължение на цели два месеца. В последна сметка Александър игра в общо 42 мача и макар лимитираните си минути и неприличната си роля той съумя да означи 225 точки, записа 96 битки, 19 асистенции 7 чадъра ", разяснява Иванов.

" В Сакраменто цялото внимание на популацията е ориентирано към Кингс. При визитите си в града приказвах с локалните хора и част от публицистите, а всички те бяха впечатлени от качествата на Везенков и неговия темперамент. Бяха впечатлени още, че в тази странна ера на отмиращи фамилни полезности, той е напълно отдаден на фамилията си. Сакраменто има вяра безусловно в Сашо ", продължи той.

Накрая журналистът изрично съобщи, че България може да разреши да се гордее с Александър Везенков.

" Александър Везенков е космополитна персона, за която пресата в Съединени американски щати можеше да написа " гърка " или " кипъреца ", само че той избра България и показва нашата дребна страна по заслужен и превъзходен метод. Не забравяйте - 450 млн. души по света играят баскетбол, от тях единствено 450 играят в " Лигата на извънземните " и единствено един единствен е българин. Нека си позволим да се гордеем с Александър Везенков ", приключи Иво Иванов.

Целия материал гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР