На откритата сцена още от събота се изявиха певци, танцьори

...
На откритата сцена още от събота се изявиха певци, танцьори
Коментари Харесай

Феерия от цветове и звуци в Пордим: Малки и големи пеят и танцува...

На откритата сцена още от събота се изявиха артисти, танцьори и музиканти. Специално присъединяване с привет към всички присъстващи насочиха Детско-юношеския фолклорен отбор „ Северняче “ при Средно училище  „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Пордим и  дребните танцьори от детска градина „ Вълшебен свят “. Дълго овациите не стихваха след техните осъществявания.

.

По време на събора бе проведен и организира пролетен базар, на който се предлагаха всевъзможни артикули и цветя от производители в целия регион.

 

Черешката на тортата бе присъединяване на Северняшкия отбор за национални песни и танци „ Иван Вълев “ гр. Плевен.

 

„ Този празник е посвещение на българския гений, на българския дух и на българската просвета. Това е събитие, което днешната ден е толкоз належащо за запазване на българските обичаи, фолклор, обичай и еднаквост “, показа водещата Галя Русанова по време на откриването. „ Празникът е израз на устрема ни да съхраним националните обичаи, фолклора, самобитността и родолюбието “, добави тя.

.

На огромно внимание се радваха локалните производители, които предлагаха многообразие от млечни деликатеси, освежителни питиета, сладки изкушения, мед и други пчелни произведения. На сергиите имаше и десетки великденски дарове, вкусни козунаци и празнични яйца в приказни шарки.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР