Европейската комисия предложи днес визовото споразумение с Беларус да бъде

...
Европейската комисия предложи днес визовото споразумение с Беларус да бъде
Коментари Харесай

EK предложи частично замръзяване на визовото споразумение с Беларус |

Европейската комисия предложи през днешния ден визовото съглашение с Беларус да бъде отчасти замразено.

Мярката се постанова, откакто Минск провокира миграционен напън по външните граници на Европейски Съюз.

EK означи, че е подготвена отсега нататък да подхваща сходни дейности за страни, които злоупотребяват с мигрантите. При сходни случаи, това може да се отрази върху визовата политика, двустранната търговия и обезпечаването на друга поддръжка през бюджета на Европейски Съюз за държавите-нарушителки.

Днешното предложение няма да засегне елементарните жители, а единствено държавните представители на Беларус, които извършват служебните си отговорности, прецизираха от Комисията. 

По предлагането на Европейска комисия ще се произнесе Съветът на Европейски Съюз. В случай, че то бъде утвърдено, Минск ще бъде предизвестен 48 ч. преди мярката да влезе в действие.

Споразумението за визите с Беларус беше признато преди повече от година. То планува по-лесно и евтинино приемане на визи за беларуските жители, пътуващи до Шенгенското пространство, и за жителите на Европейски Съюз, които пътуват до Беларус.

Също по този начин, то беше съпроводено и от съглашение за назад приемане на нелегално пребиваващи лица. В съглашението за назад приемане са избрани отговорностите и процедурите за държавите-членки на Европейски Съюз, и за Беларус за назад приемане на мигрантите. 

Въпреки това, от приемането на спогодбата, Минск не извършва изискванията й, като спря да приема назад нелегално пребиваващите, проникнали през нейната граница в Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР