Европейската комисия получи вчера първото искане за плащане от България

...
Европейската комисия получи вчера първото искане за плащане от България
Коментари Харесай

ЕК получи от България първото искане за плащане по Плана за възстановяване

Европейската комисия получи през вчерашния ден първото искане за заплащане от България по линия на Механизма за възобновяване и резистентност за разпределяне на финансова поддръжка в размер на 1,37 милиарда евро. Цялостният проект на България за възобновяване и резистентност ще бъде финансиран с 5,68 милиарда евро под формата на безплатни средства. Плащанията по Механизма за възобновяване и резистентност се основават на резултатите и зависят от осъществяването от страна на България на вложенията и промените, обрисувани в нейния проект за възобновяване и резистентност.

Това първо искане за заплащане се отнася до 22 етапни цели, обхващащи няколко промени и вложения в региона на образованието, научните проучвания и нововъведенията, интелигентната индустрия, неутралността във връзка с климата, цифровата съгласуваност, устойчивия превоз и пътната сигурност, правораздаването, битката с прането на пари, общественото приобщаване, опазването на здравето и системата за одит и надзор, обвързвана с Механизма за възобновяване и резистентност.

Сега Комисията ще направи оценка на настояването. След това тя ще изпрати предварителната си оценка на осъществяването от страна на България на основните стадии и цели, нужни за това заплащане, на Икономическия и финансов комитет на Съвета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР