Euro NCAP публикува списък с най-безопасните автомобили, които тества през

...
Euro NCAP публикува списък с най-безопасните автомобили, които тества през
Коментари Харесай

Списък на най-безопасните коли през 2021 година

Euro NCAP разгласява лист с най-безопасните коли, които тества през 2021 година. Те са подложени на едни и същи тествания, само че са разграничени в няколко класа, заради това, че дребен градски автомобил може да заслужи пет звезди, само че със няма да предлага същата отбрана като огромен пикап да вземем за пример, който също е заслужил пет звезди.



На първо място в клас “Executive” се подрежда Mercedes EQS, който с изключение на тази премия, печели и премията за най-безопасен електрически автомобил. В тестванията за отбрана на възрастни пасажери той отбелязва резултат от 96%, до момента в който при тази за деца резултатът е 91%. Защита за пешеходци е 74%, а системите за сигурност са оценени с 80%.



В клас “Large Off-Road” е отличена Skoda Enyaq iV с 94% отбрана за възрастни, 91% отбрана за деца, 89% за пешеходци и 82% при асистиращите системи за сигурност.



В клас „ Small Family Car” премията отива при Skoda Fabia със надлежно 85%, 81%, 70% и 71%, до момента в който клас “Small MPV” се оглавява от Toyota Yaris Cross с 86%, 84%, 78% и надлежно 81%.



Последната премия отива при Nissan Qashqai в клас “Small Off-Road”, като тук процентите са 91%, 91%, 70% и 95%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР