Иранските държавни медии използват израза твърдо кацане, за да опишат

...
Иранските държавни медии използват израза твърдо кацане, за да опишат
Коментари Харесай

Би Би Си: Какво означава твърдо кацане в авиацията?

Иранските държавни медии употребяват израза " твърдо кацане " , с цел да опишат известието за злополуката на хеликоптера с иранския президент на борда му.

Твърдото кацане е израз, който постоянно се употребява от управляващите в Русия за разказване на произшествия, при които самолети се разрушават. Тя нормално се употребява от съветското министерство на защитата, когато се оповестява за произшествия с военни въздухоплавателни средства.

Например през юни 2022 година боен товарен аероплан Ил-76 се разрушава в съветската Рязанска област, при което умират петима военнослужещи на борда. Първоначално съветските военни разказват случая като твърдо кацане, макар обстоятелството, че самолетът е съвсем изцяло погубен при удара.

Анализатори настояват, че думата " злополука " се заобикаля от съветските публични лица заради опасения, че може да провокира разстройство или суматоха.
 Хеликоптер, пренасящ иранския президент, претърпя случай Обновена
Хеликоптер, пренасящ иранския президент, претърпя случай

Животът на Ебрахим Раиси и иранския външен министър е " в заплаха "

Това се назовава новинарски диалект , а други образци включват наричането на детонация " гърмеж ", а гибелта на боец - " неидентифицирано неявяване от военна част ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР