Кирил Десподов и ПАОК станаха шампиони на Гърция след победа

...
Кирил Десподов и ПАОК станаха шампиони на Гърция след победа
Коментари Харесай

Кирил Десподов стана шампион на Гърция с ПАОК

Кирил Десподов и ПАОК станаха първенци на Гърция след победа с 2:1 в градското дерби с Арис в последния 10-ти кръг на плейофа за купата. За солунци това е четвърта шампионска купа в историята, а отборът ще се включи в квалификациите за място в Шампионската лига. Българинът пък се окичи с купата при първата си година в южната ни съседка и става третият българин, който е първенец зад граница след Георги Костадинов (АПОЕЛ Никозия) в Кипър и Джошкун Теменужков (Линкълн) в Гибрартар.

След половин час игра ПАОК поведе в резултата посредством Брандон Томас. Домакините имаха искания, че при отнемането на топката Живкович е направил нарушаване против Лоренсо Морон. Реферът Орел Гринфелд от Израел не реагира и остави играта да продължи, а Томас получи топката на скорост, показва супер-контрол и вкара във вратата на Арис Хулиан Куеста.

В 25-та секунда на второто полувреме домакините изравниха резултата с доста красиво осъществяване на Морон. Той засече от въздуха центриране на десния защитник Моузес Одубайо и изпрати топката в горния ляв ъгъл.

ПАОК обаче още веднъж излезе отпред в резултата посредством бразилеца Тайсон. Янис Константелиас отстрани хитро Одубайо от ляво, потегли на скорост и от аутлинията върна топката на Томас, който я отклони за Тайсон. Ударът на някогашния атакуващ халф на Шахтьор Донецк беше неспасяем за капитана Куеста.



Кирил Десподов се появи на терена в 62-та минута на мястото на създателя на второто попадение, а единствено четири минути след влизането си можеше да реши мача с трети гол. Андрия Живкович проби от ляво и центрира, а Десподов на 7-8 метра от вратата се подхлъзна при опита си да стреля.

Гостите от стадион " Тумба " останаха 10 на терена, откакто левият им защитник Янис Михайлидис получи втори жълт картон в 79-та минута поради рисково влизане в краката на Морон. Повторението сподели, че допиране на крайници няма, само че действието на бранителя беше много нападателно и застрашаваше здравето на съперника. Първият си жълт картон той видя още в 1-та минута за сходно деяние.

В последната минута на постоянното време резервата Алваро Самора получи късмет да накаже ПАОК, само че не съумя да нанесе прецизен удар след подаване от дясно. В добавеното време на два пъти Арис можеше да вкара, като най-чистото състояние пропусна иранският деец Карим Ансарифард с глава в 94-ата минута.

С тази победа ПАОК събира 80 точки и е неосъществим на върха, макар успеха по същото време на АЕК с 3:0 над Ламия вкъщи. Жълто-черните от Атина, които предходната година бяха първенци, приключиха със 78 точки. Третото място е за Олимпиакос, който измъкна 2:2 от Панатинайкос и приключи със 74 точки.

За Панатинайкос и Арис, който е 5-ти, остава опцията на 25 май да завоюват Купата на страната, защото излизат един против различен на финала във Волос.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР