Еуфорията около потенциално одобрение на първия борсово търгуван фонд (ETF)

...
Еуфорията около потенциално одобрение на първия борсово търгуван фонд (ETF)
Коментари Харесай

На хоризонта се задава и ETF в етер, а цената му вече е твърдо над 2000 долара

Еуфорията към евентуално утвърждение на първия борсово търгуван фонд (ETF) с действително владеене на биткойн е огромна. Но не по-малък е ползата и към подобен инструмент, който да е основан на Ether (ETH) - криптовалутата на блокчейна на Ethereum.

Още през септември Grayscale подаде заявление за своя ETF, само че върху фючърс на етер, а на 15 ноември Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) отсрочи дейностите по заявката му. Когато стана ясно, че Blackrock ще опитат да пуснат и Еthereum ETF, цената за пръв път от 6 месеца отскочи повече в процентно отношение от тази на BTC. Миналата седмица стана ясно, че и Fidelity се интересува да пусне собствен спот ETH ETF. Първоначалният краен период за взимане на решение бе 17 ноември, само че SEC го удължи.

Това закъснение идва в миг на огромното очакване за утвърждение на биткойн ETF с действително владеене от федералния регулатор, който досега е отхвърлил всеки опит за издаване на подобен артикул за необятната капиталова общност. за пускане на биткойн ETF през 2023 година, като няколко от тях аплайват и за сходни артикули, свързани с етер, втората по величина криптовалута.
Реклама
Регулаторът към момента не е дал ясни индикации дали ще одобри биткойн ETF-ите, а мнението на неговия ръководител. Предишните отводи бяха аргументирани с опасенията за уязвимостта на биткойн към пазарна операция. Кандидатите настояват, че тези терзания са отстранени и не са настоящи след утвърждението на биткойн фючърс ETF-и, мнение, което по-рано тази година. SEC към момента отсрочва вземането на дефинитивни решения по всички тези заявки.

Очакванията към борсовия фонд с Ether явно въздейства и на цената му, която в понеделник мина 2000 $. Фактор за това беше и изборът на новия аржентински президент Хавиер Милей - с либертарианските си възгледи той заплашваше да отстрани песото и да го размени с щатския $. А за какво не и с крипто, питат се някои.
Grayscale фючърс ETF - капан за SEC
Bloomberg ETF aнализаторът Джеймс Сейфарт счита, че приложението за Ethereum фючърс ETF на Grayscale е просто трик, който да затрудни SEC и да я принуди да утвърди нейния спот Ether ETF.
Реклама
" Grayscale Investments употребява борсово търгуван фонд (ETF) с фючърси на Ether като троянски кон, с цел да принуди Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати да утвърди спот Ether ETF ", сподели анализаторът на Bloomberg ETF Джеймс Сейфарт. UPDATE: Ethereum futures 19b-4 filing was delayed. Nothing remotely surprising about this. They`ve also filed separately to convert into an ETF.

- James Seyffart (@JSeyff)

Сейфарт разяснява в своя обява X (Twitter) от 15 ноември, откакто SEC забави предлагането на Grayscale за ETH фючърс ETF, че съгласно него, в случай че SEC утвърди приложението на Grayscale, това ще даде опция на Grayscale да спори за утвърждението на неговото приложение за спот Ether ETF. " Гледайте по какъв начин [SEC] се пробва да утвърди и да аргументира за какво фючърс е друго от спот. Или при възможен отвод да се аргументират за какво продуктите от акта от 1933 година са доста разнообразни от продуктите от акта от 1940 година И двата разновидността са неприятни за SEC [по мое мнение] - талантлив ход. "

Ако SEC отхвърли офертата на Grayscale, мениджърът на активи може да твърди още, че SEC третира фючърс ETF-ите на Bitcoin и Ether друго, като разрешава единият по Закона за скъпите бумаги от 1933 година, само че не и другия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР