Ескалацията в Газа заплашва да наруши гражданския мир в най-многолюдната

...
Ескалацията в Газа заплашва да наруши гражданския мир в най-многолюдната
Коментари Харесай

Войната между Хамас и Израел раздели Индия

Ескалацията в Газа заплашва да наруши гражданския мир в най-многолюдната страна в света.

Палестинският дипломат в Индия прикани министър-председателя Нарендра Моди да окаже напън върху Израел за доставките на филантропична помощ в Газа. Това бе предшествано от телефонен диалог сред Моди и палестинския президент Махмуд Абас, по време на който индийският водач се застъпи за обновяване на договарянията за основаване на палестинска страна. Индийските управляващи се пробват да успокоят пристрастеностите след първичните си изказвания по отношение на нападението на " Хамас " против Израел, които мнозина възприеха като произраелски. Докато индийските мюсюлмани се опълчват на дейностите на Израел, радикалните организации с преобладаващо хиндуистко население ги поддържат.

Индия би трябвало да се включи в решаването на казуса с доставката на филантропична помощ за Газа - това съобщи палестинският дипломат в Индия Аднан Абу Алхая в изявление за международните осведомителни организации. " Мисля, че в този момент Индия има опция да окаже напън върху израелците. Поне да отвори границата, с цел да могат хората да изпратят всички тези нужни неща. Призовавам министър-председателя Моди да направи нещо. Мисля, че това е добър късмет. И съм сигурен, че той ще окаже същински напън. " - съобщи палестинският дипломат в Ню Делхи.

" Цивилните жертви вследствие на продължаващия спор провокират сериозна и непрекъсната угриженост. Участниците в обстрела на болничното заведение Ал-Ахли би трябвало да понесат отговорност. " - съобщи от своя страна индийският министър-председател.

По-рано представителят на индийското външно министерство Ариндам Багчи съобщи, че Ню Делхи поддържа директните договаряния сред Израел и Палестина за дълготрайно решение, учредено на съществуването на две страни, и приканва за прецизно съблюдаване на интернационалното филантропично право. Освен това Ариндам Багчи напомни, че през годините Индия е подкрепяла Палестина, като е допринасяла за Агенцията на Организация на обединените нации за помощи за популацията и организация на работата. През 2018 година годишната вноска на Индия в организацията беше увеличена на 5 млн. $, като тя ще остане такава и през идващите две години. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР