ЕС трябва да вземе предвид опита от споразумението между Великобритания

...
ЕС трябва да вземе предвид опита от споразумението между Великобритания
Коментари Харесай

Канцлерът на Австрия предлага на ЕС да използва британския опит с „модела Руанда“ за мигрантите

ЕС би трябвало да вземе поради опита от съглашението сред Англия и Уганда за настаняване на незаконни мигранти, търсещи леговище, в сигурни трети страни отвън Европейски Съюз. Това съобщи федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер след среща с английския министър председател Риши Сунак.

„ Ние също сме единни по въпроса за опцията за осъществяване на процедури за леговище в безвредни трети страни и сме стратегически сътрудници, още повече, че Англия е пионер по този път. Това ще бъде значимо и за Европейския съюз. Този руандийски модел е първият образец, че можем и би трябвало да включим процедурите за леговище в сигурни трети страни в дневния ред на Европейския съюз “, сподели австрийският канцлер.

Според Нехамер въвеждането на подобен модел в практиката на Европейски Съюз ще помогне за унищожаването на незаконния бизнес модел за незаконно превозване на хора и ще понижи рисковете за самите търсещи леговище, които пораждат при пресичането на Средиземно море. Канцлерът акцентира още, че сходен метод на Виена се споделя от още 15 страни от Европейски Съюз, в това число Дания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР