ЕС и Япония се противопоставят на предложението на САЩ страните

...
ЕС и Япония се противопоставят на предложението на САЩ страните
Коментари Харесай

ЕС и Япония не приемат пълната забрана за износа за Русия

ЕС и Япония се опълчват на предлагането на Съединени американски щати страните от Г-7 да забранят целия експорт за Русия като част от договарянията преди срещата на върха на най-развитите стопански системи в света, оповестява

Изявление на водачите от Г-7, което се изготвя за срещата им в Хирошима идващия месец, включва заричане за подмяна на настоящия режим на секторни наказания против Русия с цялостна възбрана на износа с няколко изключения, съгласно документи, с които разполага " Файненшъл таймс ". Пълната възбрана за експорт ще включва изключения за селскостопански, медицински и други артикули.

Предложението е било направено от Съединени американски щати, съгласно два публични източника на финансово издание. То идва на фона на възходящото отчаяние във Вашингтон от съществуващата система, цялостна с " малки врати ", които разрешават на Русия да продължи да внася западни технологии.

Представители на Япония и на страни от Европейски Съюз обаче са предположили на подготвителна среща през предходната седмица, че сходен ход няма да бъде изпълним, оповестяват за " Файненшъл таймс " три лица, осведомени с течащите полемики.

" От наша позиция това просто не е допустимо ", уточни едно от формалните лица, поискало анонимност.

Съветът за национална сигурност на Белия дом (NSC) отхвърли да разяснява диалозите с сътрудниците от Г-7, само че съобщи, че Съединени американски щати " ще продължат да търсят способи да държат Русия виновна за войната в Украйна “.

" В съгласуваност с нашите сътрудници от Г-7 сме въвели най-големия набор от наказания и дейности за надзор на износа, налагани в миналото на огромна стопанска система. Тези дейности имаха доста влияние, подкопавайки способността на Русия да финансира и да води своята несправедлива война ", уточни представител на NSC.

Несъгласието по отношение на препоръчаната от Съединени американски щати мярка (за цялостна възбрана на износа за Русия) акцентира неналичието на спомагателни варианти, налични за водачите на Г-7, защото те се стремят да усилят икономическото наказване за режима на Владимир Путин след 14 месеца война и след редица санкционни ограничения, които бяха предопределени да отрежат големи елементи от съветската стопанска система от западния импорт на технологии, машини и финанси.

Премахването на укриването и заобикалянето на глобите от трети страни е главният фокус на Съединени американски щати, Обединеното кралство, Европейски Съюз и други съдружници, с нараснал напън върху страни като Турция, ОАЕ и страни в Централна Азия, които усилиха търговията си с Русия след налагането на западните наказания.

Лидерите на Г-7 ще се срещнат в Хирошима на 19 май за тридневна среща на върха, която ще се концентрира върху резултатите от войната на Русия против Украйна, икономическата сигурност, зелените вложения и Индийско-тихоокеанския район.

Европейски Съюз, който е член на Г-7 дружно със Съединени американски щати, Обединеното кралство, Франция, Германия, Италия, Япония и Канада, изисква всичките му 27 страни членки да реализират единодушие по отношение на политиката на наказания.

Европейският съюз се споразумя за 10 пакета от наказания против Русия от февруари 2022 година насам, само че след седмици на разногласия сред страните членки, някои от които си осигуриха изключения за своите промишлености, заплашвайки да наложат несъгласие на въвежданите ограничавания.

Замяната на този санкционен режим с цялостна възбрана на износа за Русия, само че плюс въвеждане на изключения, би рискувала наново отваряне на тези диспути и евентуално намаляване на към този момент съществуващите ограничения, показаха източниците на " Файненшъл таймс ".

Други по-малко оспорвани оферти, изброени в проектоизявлението от идната среща на Г-7, които могат да се трансформират преди срещата на върха, включват повече ограничения за ограничение на " избягването и заобикалянето " на съществуващите наказания и против тези, които " умишлено поддържат финансирането на войната на Русия ", в това число медиатори на финансови преводи.

Страните от Г-7 също по този начин ще продължат да понижават своя съветски енергиен импорт и ще предотвратят " повторното отваряне на пътища, които преди този момент бяха затворени поради потреблението от Русия на силата като оръжие ", се споделя още в проектоизявлението. Освен това водачите ще разгласят проекти за въвеждане на " механизъм за следене " на съветските диаманти, с цел да понижат облагите на Кремъл от техния експорт.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР