Нотариусите вече са важни партньори на НАП в събирането на

...
Нотариусите вече са важни партньори на НАП в събирането на
Коментари Харесай

Нотариусите станаха агенти на НАП в сделките с имоти и коли

Нотариус ите към този момент са значими сътрудници на Национална агенция за приходите в събирането на просрочени налози , такси и санкции. От няколко дни е в действие значима смяна при изповядването на покупко-продажби за недвижими парцел и и моторни транспортни средства, която дава обещание да вдигне съществено приходите в бюджета. Досега при сделки участниците подписваха заявления, че нямат забавени заплащания към страната.

От 3 май обаче нотариус ите са длъжни да ревизират сами, като за задачата им е обезпечен достъп до осведомителната система на приходната организация, написа вестник " Сега ".

”Отпаднаха архаичните клетвените заявления, нотариус ът дейно ревизира през портала на Национална агенция за приходите за съществуването на непогасени обществени отговорности . От няколко дни работи системата и сътрудниците дават отговор солидарно за възнаграждение на отговорности та, де факто страната има нов съдлъжник и това е нотариус ът ", разяснява пред Българска национална телевизия Димитър Танев, ръководител на Нотариалната камара.

" Проверката лишава 2 минути и не забавя сътрудниците. За ден и половина имаше към 12 хиляди информации. Държавата събра няколко милиона лв., макар че към момента няма доста покупко-продажби ", уточни Танев, като предвижда, че приходите в бюджета съществено ще се усилят вследствие на новия метод на работа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР