Страните членки (Съветът) на ЕС одобриха днес отмяната на митата

...
Страните членки (Съветът) на ЕС одобриха днес отмяната на митата
Коментари Харесай

ЕС удължи отмяната за митата за внос от Украйна и Молдова

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз утвърдиха през днешния ден анулацията на митата и квотите върху вноса от Украйна и Молдова за още една година.

Мярката е удостоверение на поддръжката за Украйна след продължаващата повече от две години съветска експанзия и в същото време ускорява отбраната на европейските фермери във връзка с някои чувствителни селскостопански артикули.

Автономните търговски ограничения на Европейски Съюз за Украйна ще бъдат в действие от 6 юни т.г. до 5 юни 2025 година Те включват и два защитни механизма за отбрана на европейския пазар. Единият от тях ще се задейства автоматизирано и ще задължи Европейската комисия да върне квотите върху вноса в Европейски Съюз на пилешко месо, яйца, захар, овесени ядки, царевица, булгур и мед. Това ще стане при положение, че вносът им надвиши междинното аритметично на количествата, импортирани през втората половина на 2021 година, през 2022 година и 2023 година

За Молдова самостоятелните търговски ограничения ще бъдат в действие от 25 юли т.г. до 24 юли 2025 година Те са под формата на анулация на митата и ускоряват отбраната на чувствителни селскостопански артикули.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР