Предизвикателствата и перспективите пред България при въвеждане на еврото ще

...
Предизвикателствата и перспективите пред България при въвеждане на еврото ще
Коментари Харесай

 Обсъждат на конференция перспективите пред България при въвеждане на еврото 



Предизвикателствата и вероятностите пред България при въвеждане на еврото ще бъдат разисквани на конференцията " България в еврозоната, по кое време? ", която ще се състои през днешния ден в София, съобщи Българска телеграфна агенция. Организатори са Асоциацията на почетните консули в България, Българската Си Еф Ей (CFA) асоциация и Асоциацията на банките в България.

Поканени за присъединяване във форума са служебният министър председател Димитър Главчев, служебният министър на стопанската система и промишлеността Петко Николов, шефът на Българска народна банка Димитър Радев, политици от страни от еврозоната.

Конференцията ще протече в два панела, които ще се концентрират върху политическите аспекти, както и върху икономическите и финансовите вероятности преди и след присъединението. Ще бъдат оценени сполучливи образци на европейски страни към този момент въвели еврото като своя национална валута. Своя опит ще споделят Волфганг Шусел, някогашен канцлер на Австрия, Джоузеф Мускат, някогашен министър-председател на Малта, Адриан Нъстасе, някогашен министър-председател на Румъния, Михалис Сарис, някогашен министър на финансите на Кипър, Джордж Заняс, някогашен министър на финансите на Гърция, осведомят уредниците на форума.


" Приемането на еврото е основен миг в икономическата и финансовата история на България, който изисква осезаеми и дълготрайни тактики за сполучлив преход и непоклатимост. Целта на събитието, което организираме взаимно с Асоциацията на почетните консули в България и Асоциацията на банките в България, е да подкрепи незабавното и безпроблемно въвеждане на еврото и укрепването на статуса на страната като благонадежден и интегриран сътрудник в европейския и международния финансов пазар ", разяснява Николай Василев, президент на Българската CFA асоциация и някогашен вицепремиер на България, представен в известието.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР