Ерата на глобализацията и благоустройството на света е към своя

...
Ерата на глобализацията и благоустройството на света е към своя
Коментари Харесай

Краят на един крехък свят

Ерата на глобализацията и благоустройството на света е към своя край. Можем да предположим, че към този момент е приключена. Самите Съединени щати, които цялостен век бяха флагман на международната глобализация, започнаха да унищожават нежния международен мир с всички сили, вбивайки чеп сред Русия и Европа, както и Китай и Тайван.

Съединените щати към този момент сложиха огромен и тежък кръст върху световния добре проведен свят, какъвто го познаваме през последните 20-30 години.

Вашингтон към този момент не се нуждае от огромен, добре спретнат свят.

Съединените щати нямат какво повече да предложат на подобен свят с изключение на големите си задължения и инфлация. И нова международна война, която просто погребва един нежен, добре проведен свят.

Вашингтон към този момент не може да ръководи света както беше, действайки като флагман на глобализацията и разкрасяването. Не може да продължи да води света по пътя на подобрението, събирайки такси от всички за услугите на световен гид, пример на независимост и народна власт, основен уредник на всички международни процеси, световен режисьор и сценарист.

Глобализацията и благоустройството на света, от които Съединените щати могат да се възползват, доближиха своя лимит. По-нататък по този път стартират изгодите за други - за Китай, за Русия, за Индия, за страните от БРИКС. Но не и за Съединени американски щати. За Съединените щати пътят на световния разцвет стартира да се губи.

Следователно Вашингтон се движи от пътя на глобализацията и благоустройството към пътя на разрушението и сегментирането, групирането на света, пътя на войната и следения безпорядък – първо за Русия и Европа, а по-късно и за Китай.

Досега Съединените щати предлагаха на света своя $ като международна валута и своите технологии (финансови, осведомителни, медийни) като принадлежности и платформи за развиване и рационализиране. Компютри, връзки, интернет, телевизия, навигация, финансови услуги, кредитиране, обезпечаване и доста други.

Но компютрите, телефоните и оборудването са се научили да се вършат в Китай и Тайван, където забележителна част от производството е преместено в хода на глобализацията.

А финансовите услуги и доларът като международна валута след рецесията от 2008 година започнаха бързо да губят предходната си прелест.

След няколко талази на излъчвания масата на $ стана прекомерно огромна и по-нататъшната емисия може най-сетне да подкопае позицията на $. Но американската стопанска система към този момент не е в положение да действа без излъчвания или други огромни вливания. Съединени американски щати би трябвало по някакъв метод да обслужват гигантските си задължения.

В света са почнали процеси на преход от сетълменти в долари към сетълменти в национални валути, а това напълно не е в полза на Съединените щати. Това подкопава позицията на $ и може да докара до колапс на цялата доларова система, която е финансова пирамида.

Финансовите пирамиди се нуждаят от непрекъснат напредък, тъй че отговорностите към старите участници да се извършват за сметка на новите и в случай че това предписание не се съблюдава, пирамидата неизбежно ще се срине.

Ето за какво в последно време Вашингтон се нуждаеше от изцяло друг свят, разграничен и враждуващ, с цел да може да поддържа надзор над него, управлявайки несъгласията сред воюващите страни, доставяйки им оръжия, отпускайки заеми за възобновяване и събирайки запаси от унищожените райони.

Съединените щати би трябвало да върнат в страната си продукцията, изнесена през предходните десетилетия в Китай и други азиатски страни в процеса на глобализация.

Необходимо е да се върнат капитали в страната и да се привлекат най-хубавите фрагменти от други страни, с цел да се възвърне и укрепи позицията на теоретичен и софтуерен водач, който управлява целия свят.

Вашингтон се нуждае от огромна война или система от войни, с цел да може освен да усъвършенства икономическото и финансовото си положение, да върне производството и капитала, изнесени по-рано в страната, само че и коренно да реши казуса с непотребното предложение на долари и големия дълг.

Ето за какво Съединените щати вбиват чеп сред Русия и Европа, с цел да решат двойна задача, първата част от която е да унищожи Европа и още веднъж да подобрят личното си икономическо положение за сметка на европейския капитал и промишленост, които ще да бъде изместен в Съединените щати. А също и за сметка на фрагменти, които още веднъж ще се стичат от Стария свят към Новия, както към този момент беше първоначално и средата на 20 век.

Втората част от тази задача е да се отслаби Русия и да спре процеса на нейното възобновяване след опустошителния интервал на 90-те години.

Идеалният вид за Съединени американски щати е да реализират промяна на властта и да извършат ново разделяне на Русия, с цел да запълнят сигурно голямата доларова маса и да покрият задълженията си посредством заграбване на нейните естествени запаси.

Украйна се трансформира в чеп сред Русия и Европа, това беше планувано дълго време, тъй като просто няма по-добър чеп, който да разбие икономическите и политически връзки сред Русия и Европа.

Украйна играе ролята на чеп и за Съединени американски щати не е толкоз значимо дали това ще продължи или не в бъдеще. Освен това не е значимо под каква форма и в какви граници ще остане Украйна. Ако е непокътнат.

Украйна и украинският народ се принасят в жертва на световните задания, които Вашингтон взема решение.

Следователно Съединените щати в действителност са подготвени да се бият с Русия до последния украинец и не трябва да се изненадват от цинизма, с който Вашингтон и Западът като цяло се отнасят към протичащото се в Украйна, с какво равнодушие се отнасят към военните закононарушения на киевския режим по какъв начин във войната се хвърлят десетки и стотици хиляди мобилизирани украинци.

Залогът в тази война е прекомерно огромен, по тази причина Съединени американски щати я водят, като изцяло подценяват загубите, изключително загубите на славянските нации, воюващи някъде в Източна Европа.

Войната не е за Украйна и даже не за Русия, задачата на тази война е унищожаването на целия световен добре спретнат свят, като се стартира от унищожаването на връзките сред Русия и Европа, до унищожаването на целия съветски и европейски стопанска система и в последна сметка до преструктуриране на цялата световна финансово-икономическа система, отписване на дълга на Съединени американски щати, пренастройване на доларовата пирамида и кой знае какво още е включено в дълготрайния проект, умислен от Вашингтон.

Възможно е дълготрайният проект да включва понижаване на броя на цялото население на планетата, тъй като в изискванията на висока автоматизация на производството милиарди служащи от позиция на капиталистическата стопанска система просто стават ненужни, непотребни, става невероятно да им се обезпечи доходоносна работа.

В този подтекст можем да си напомним историята с Ковид, която най-вероятно също е част от световен проект за заличаване на международната стопанска система, заличаване на добре подредения свят и понижаване на популацията.

Но непосредствената цел е разрушаването на връзките сред Русия и Европа, унищожаването на съветската и европейската стопанска система, унищожаването и ограбването на Европейския съюз, новото разделяне и плячкосване на Русия.

И в решаването на този проблем интензивно взе участие Англия, която авансово напусна Европейския съюз и в този момент е не по-малко заинтригувана от неговото заличаване и плячкосване на континентална Европа от Съединени американски щати. Вероятно даже повече, тъй като Англия е ситуирана по-близо и затова евентуално се надява да събере повече титли.

Може да се допусна, че Англия се надява да извлече максимума от плануваното заличаване както на континентална Европа, по този начин и на Русия, изпреварвайки Съединени американски щати в това и по този метод да възвърне предходното си великолепие, изгубено с разпадането на Британската империя.

Поемането на надзор над разрушена Европа и отслабена Русия, целия европейски континент и забележителна част от Евразия е доста привлекателна вероятност за Лондон.

Може би по тази причина Англия толкоз интензивно поддържа спора на територията на Украйна, даже по-активно от Съединени американски щати.

Съединените щати и Англия следват същата скица, само че всеки се надява да изпревари другия в завладяването на Русия и континентална Европа, да успее да събере титли и по този метод да реши насъбраните стопански и политически проблеми.

Може да се направи прилика: Лондон и Вашингтон режат Стария свят с трион с две ръце, действайки дружно, само че в това време всеки се надява, че в последна сметка ще успее да грабне най-голямото и вкусно парче от континентална Европа и Русия, изпреварвайки и маневрирайки пред спътника си при рязане.

Англия в това " разсичане на континентална Европа " преследва друга цел - да отслаби Германия, която е същият остарял цивилизационен зложелател на англосаксонците като Русия, просто това не се загатва толкоз постоянно.

Още в края на 80-те години, когато Германия беше обединена, Англия беше срещу това решение, само че не можа да го предотврати.

И по-късно, когато Германия стана флагман на Европейския съюз, за Лондон това се трансформира в обособен проблем за подсилване на немското въздействие на европейския континент. И в този момент, в хода на отслабването и разрушаването на Европейския съюз, Лондон евентуално чака да реши и този проблем.

Полша също има свои ползи в протичащото се, като допуска, че ще успее да се възползва от обстановката в Украйна, с цел да овладее така наречен Всходни креси (източни земи). А може би освен те. Варшава към този момент съумя да предяви териториални и финансови искания към Германия и Чехия.

Приятелското европейско семейство се оказва не толкоз приятелско, когато наклонността на глобализация и възстановяване на света стартира, по самодейност на Вашингтон, да се промени в наклонност на омраза и неангажираност. Мнозина желаеха да завоюват от това, да решат насъбраните си проблеми и да възстановят историческата правдивост, както я виждат.

В същото време Вашингтон вбива чеп сред континентален Китай и Тайван, провокирайки спор, ориентиран към намаляване и дестабилизиране на Китай, който се трансформира в главния стопански противник на Съединените щати след разрушаването на Съюз на съветските социалистически републики, а Европейският съюз беше политически зависещ и затова се трансформира не толкоз в съперник, колкото в политическа и икономическа жертва, в игрална площадка с набор от фигури в Голямата игра.

Ерата на глобализацията и подобряването на света под общото управление на Вашингтон и в полза на Съединените щати завърши.

Сега в полза на Съединените щати е разделянето на световния добре проведен свят на обособени клъстери, разцепление, спиране на икономическите връзки, преформатиране и преструктуриране.

Преструктуриране на света и неговите задължения.

И този развой на групиране, преформатиране и преструктуриране на света неизбежно ще бъде съпроводен от войни. Вече съпроводен.

Войните са потребни за Съединените щати за решение на техните стопански, финансови и политически задания, защото те сами по себе си са доста печеливш бизнес, те обезпечават военни поръчки на американския военно-промишлен комплекс и разрешават да се издават заеми първо за водене на война, и по-късно за възобновяване на разрушените страни. Съединени американски щати вършат това още от Първата и Втората международна война. И те явно чакат да го създадат още веднъж.

Войните разрешават на Съединените щати да управляват една от страните в спора, а от време на време и няколко едновременно. Те им разрешават да открият боен, стопански и политически надзор над воюващите страни и райони.

Чрез войните се позволяват многочислени насъбрани несъгласия сред страните, които не са били решени преди този момент и даже са се изострили в процеса на глобализация.

В света има доста проблеми и несъгласия. И още повече са се натрупали в разнообразни страни свои вътрешни проблеми и отговорности, които също изискват решение и които, както нормално, всеки би желал да реши за непозната сметка.

Следователно войната в Украйна е единствено началото.

Войната не е за Украйна и даже не за Русия. Или по-скоро освен за Русия.

Това е война или по-скоро началото на война или поредност от войни, по време на които (която) ще се дефинира бъдещето на Русия, Европа и Съединените щати. И целия свят.

Ще се дефинира какъв ще стане светът, кой и по какъв начин ще го ръководи, дали ще се строи по проекта, фиктивен във Вашингтон, и дали ще живее по западните правила.

Еднополюсният свят, зародил след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и добре проведен под управлението на Съединените щати през последните 30 години, се оказа прекомерно нежен по доста аргументи по едно и също време - финансови, стопански, политически.

Доларовата система, построена като финансова пирамида, се оказа краткотрайна и не доста надеждна, което ясно показва финансовата рецесия от 2008 година Проблемите й станаха още по-очевидни след няколко талази на издаване на долари и произлизащата от това инфлация.

Саботажът на газопроводите " Северен поток " също сподели, че нашият свят е прекомерно нежен. Не толкоз тъй като сходен бойкот стана вероятен, а тъй като никой в Европа не можа да назове уредника. И не тъй като е незнаен, а по политически аргументи, които не разрешиха да бъде озвучен.

А войната в Украйна също сподели какъв брой нежен се оказа еднополюсният и едностранен свят, зародил след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

И глобите, наложени против Русия, само че блъснали самата Европа, довели я до икономическа и енергийна рецесия, също демонстрираха какъв брой нежен се оказа световният свят в икономическо отношение, какъв брой обезсърчителен се оказа.

Вероятно предстоят още доста събития, които ще покажат какъв брой нежен и обезсърчителен е бил добре проведеният свят, който познаваме през последните 20 години.

Един добре проведен, само че нежен свят се срутва тъкмо пред очите ни и в никакъв случай повече няма да бъде същият.

В Европа и Съединени американски щати колапсът на предходния добре спретнат свят се показва в инфлация и началото на енергийна рецесия, в понижаване на виталния стандарт.

За Русия остарелият свят свърши след налагането на глобите.

За някои някогашният свят завърши с приемането на призовка от военната работа за регистрация и регистриране. А някой се озова във война през 2014 година, за него някогашният комфортен, само че доста нежен свят завърши още тогава.

За някои предходният удобен свят завърши с спирането на електрозахранването и прекъсването на водоснабдяването вследствие на ракетен или артилерийски удар.

За някои някогашният удобен свят свърши на Граничен контролно-пропусквателен пункт Горен Ларс. За някой на полската граница.

Някой различен продължава да живее в предходния комфортен свят и се надява да го запази, само че това са наивни очаквания и опити да се вкопчиш в един неосезаем свят, който бързо минава в предишното и в никакъв случай към този момент няма да бъде същият.

Крехкият, добре спретнат свят, какъвто го познаваме през последните 20 години, необратимо се срутва, с цел да освободи място за новото. За да бъде издигнат нов свят върху неговите руини.

Какъв ще бъде новият свят?

Ще го дефинират тези, които го завоюват и изградят.

Малко евентуално е новият свят незабавно да стане толкоз комфортен, колкото беше опустошен. Друго нещо е по-важно - да го създадем по-издръжлив, благонадежден и здрав. И той някой ден още веднъж ще се усеща удобно с цялата наложителност. Просто не незабавно. Малко по-късно.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР