Енергийният министър Теменужка Петкова обяви на брифинг в Министерски съвет,

...
Енергийният министър Теменужка Петкова обяви на брифинг в Министерски съвет,
Коментари Харесай

Срокът за плащане на сметките за ток се удължава

Енергийният министър Теменужка Петкова разгласи на брифинг в Министерски съвет, че поради изключителното състояние срокът за заплащане на сметките за ток се удължава и става 20 дни.

"Трите електроразпределителни сдружения анулират всички планови поправки по мрежата. Прекъсвания на тока ще има единствено при възможни повреди и работата по тяхното премахване, а ЕРП-тата ще ревизират дали елементите за аварийно зареждане на лечебните заведения са в редовност. Нека жителите да задават въпросите, които ги вълнуват, на посочените на уеб страниците на ЕРП-тата телефони и имейли за връзка ", разяснява Петкова.

Министърката акцентира, че работата в центровете за разплащания се преустройва, а пространствата ще бъдат постоянно дезинфекцирани и в тях ще се позволяват стеснен брой хора.

Тя разяснява и концепцията за налагането на мораториум върху заплащането на сметки. "Популизмът може да стане по-страшен от вируса. Това е рискова стъпка, която ще докара до съществено напрежение и междуфирмена задлъжнялост. След месец-два битовите консуматори ще имат да заплащат няколко сметки вкупом ", безапелационна бе Петкова.

Ето признатите ограничения на среща сред Петкова, шефовете на трите огромни електроразпределителни сдружения и ръководителят на КЕВР

- Осигуряване на непрекъсваемостта със доставяне на ел. сила. Всяко сдружение преустановава всички планувани действия, свързани с рехабилитация на мрежата. Остават единствено случаите с неотложна нужда, в случай че има спиране на ел. сила, да се подаде в оптимално къси периоди.

- Ще бъде обезпечено подаването на ел. сила, тъй че всички деца да могат да проведат виртуалните си образователни занятия обикновено и умерено.

- Всички лечебни заведения на територията на страната са длъжни да разполагат и със лични трафопостове и да подсигуряват различно зареждане, чрез елементи. Започват инспекции на лечебните заведения, с цел да се ревизира дали тези системи са в редовност.

По отношение на заплащането на сметки:

- Стимулира се разплащанията и информация да се реализира онлайн, като за задачата всяко ЕРП е показало имейл адрес и телефон за връзка на своя уебсайт.

- Пренастройва се работата на центровете за разплащане - вкарва се мярка във връзка с влизането на хора в тези центрове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР