Тази коалиция (ПП-ДБ) във вида, в който е, няма видимо

...
Тази коалиция (ПП-ДБ) във вида, в който е, няма видимо
Коментари Харесай

Радан Кънев: Коалицията между Промяната и ДБ няма бъдеще

" Тази коалиция (ПП-ДБ) във типа, в който е, няма очевидно политическо бъдеще. Вече поддръжката е прекомерно ниска. Тенденцията е пределно ясна. Продължаването на същата политика, без значение от оставката на Христо Иванов, няма по какъв начин да промени нещо. Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу ".

Това разяснява пред БНР Радан Кънев, който още веднъж е определен за евродепутат с листата на ПП-ДБ.

" Идеята, че тъй като сме в съпротива и някакви гласоподаватели ще стартират да се връщат при нас, да пълзят по нашата намазана пързалка нагоре и ще стопират нашето рухване, е безусловно наивна. Тя демонстрира липса на опит, липса на политическа валидност. Това, от което имаме потребност, е доста сложната задача по едно и също време да запазим единството и да се променим. Не да се разпаднем, само че не и да останем каквито сме, а да стартираме доста бързо да действаме ".

Ако желаеме да обърнем процеса, към този момент сме закъснели и нямаме никакъв разкош на време, безапелационен бе Кънев в предаването " Неделя 150 ".

" Това, което би трябвало да създадем, е цялата коалиция да излезе от дребните партийни егоизми и да се огледа към потребностите и законните ползи на хората, които ни поддържаха, и тези, които не ни поддържаха. "

Да се ръководи с ГЕРБ през днешния ден към този момент е невероятно, безапелационен бе евродепутатът. И изясни, че " всевъзможни благоприятни условия за работа с ГЕРБ са проиграни в огромна степен заради присъдата, която българският гласоподавател произнесе над нас ".

По думите му сега обединението е върната към тесния си електорат.

Според Кънев причина за изборния резултат е и суетата на ПП-ДБ.

" Суетата да желаеме да управляваме сами с ¼ от депутатите и с поддръжката на партия, която е по-силна от нас, в тази ситуация ГЕРБ. Очевидно за всеки беше, че партия с 60 депутати да изиска цялата власт и поддръжката на партия с над 60 депутати е подобен риск за самата партия, която го прави, и изключително за нейните министри, които поставя жертва в изпълнителната власт, че няма накъде. Трябваше да си дадем сметка на какво обричаме тези хора, които изпращаме да правят промени. Първо на беззащитност да правят промени. Второ - на безпределно опитни в мръсната част на политическата игра политици, като обкръжението на Борисов и Пеевски, ти ги поставяш на волето. "

Радан Кънев вижда неточност на ПП-ДБ още през 2022 година

" Беше ясно, че целият свят е трагично изменен след началото на войната, и че изолацията на ГЕРБ, доста закономерна преди този момент, няма по какъв начин да бъде водещото по-късно. Ние тогава трябваше да изхвърлим Корнелия Нинова от ръководството неотложно и да търсим вид, при който от достоверно преобладаващата позиция, която Политическа партия имаше в българската политика тогава, ГЕРБ да бъдат принудени да сътрудничат в реализирането на промени. Оттогава, към този момент 2 години и половина, насам едно и също въртим - опитваме се да накараме ГЕРБ да вършат промени, което те не желаят, единствено че взехме да го вършим в миг, в който към този момент те бяха доста по-силни от нас. "

Една от тематиките, по които Радан Кънев заявява, че ще продължи своята работа в Екологичен потенциал, е " Зелената договорка ". По думите му като законодателство " Зелената договорка " минава като договорка за промишлеността.

" Нова европейска индустриална политика, съобразена с новите действителности на световната комерсиална политика, които са доста разнообразни от това, на което Европа е привикнала, и това, което в огромна степен е заложено в договорите на Европейски Съюз за свободната международна търговия, която към този момент не съществува. "

Въглеродните излъчвания не са детайл от " Зелената договорка ", акцентира той. Кънев подсети, че още при влизането ни в Европейски Съюз за всеки български ръководещ е било ясно, че хоризонтът пред въглищната енергетика е извънредно стеснен.

" Българските въглищни централи замърсяват с живачни и серни съединения 4 пъти над позволеното в Европа. Имаме дерогация, влизайки в Европейски Съюз, от Европейска комисия да тровим жителите си 4 пъти повече в името на енергийната сигурност. Тази дерогация изтича през 2030 година Това и от икономическа позиция е рационалният небосвод, оттатък който въглищата могат да бъдат поддържани само на изкуствено дишане, с доста съществени държавни дотации, като някакъв тип аварийна мощ. Това може би е рационално решение - да има такава аварийна мощ, само че нищо повече от това не е допустимо ", изрече мнението си евродепутатът.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР