С осемте си сезона Game of Thrones се превърна в

...
С осемте си сезона Game of Thrones се превърна в
Коментари Харесай

Какво да очакваме от втори сезон на Домът на дракона

С осемте си сезона Game of Thrones се трансформира в културен феномен и бе изцяло разумно фантастичният и жесток свят, основан от Джордж Р.Р. Мартин, да бъде експлоатиран още. Точно по този начин се появи и " Домът на дракона ", основан на книгата на създателя " Огън и кръв ".

Първи сезон ни придвижи 200 години преди познатите от Game of Thrones събития, с цел да разберем малко повече за времето, когато домът Таргариен изживява своите златни години. Десетте епизода демонстрираха, че борба за домогването до Железния престол е имало и тогава. И е била даже още по-ожесточена.

През по-голямата част от сезона на трона седеше милостивият и добросърдечен крал Визерис Таргариен, само че неговата гибел и убийството на Люцерис, един от синовете на Ренира, хвърлиха кралството в цялостен безпорядък и дадоха звук за война.
 Снимка 669456

Точно такава чакаме да забележим във втори сезон на " Домът на дракона ", а и няколкото пуснати филмовия откъс подсказват точно това. Защото въпросът е не дали, а по кое време ще избухне тази война, която се чака да раздра още повече домът на Таргариен.

От едната страна са Ренира и Демън, които още употребяват крепостта Драконов камък за своя щабквартира. Те разполагат с най-малко три дракона, поддръжката на принцеса Ренис, която съумя трагично да избяга от Кралски чертог, и вярата, че точно Ренира е законният правоприемник на трона.

Но не стремежът към трона ще бъде водещ за Ренира. Единственото, което тя желае, е да отмъсти за гибелта на сина си, който почина след спречкването с Емонд.
 Снимка 669457

На трона в Кралски чертог обаче седи младият крал Егон, който към момента е заслепен от властта и е подготвен да стартира изпепеляваща война, подстрекаван точно от брат си Емонд.

Техният максимален коз е и най-големият и възрастен змей в цялото кралство - Вагар. Но неговата Ръка Ото Хайтауър и кралицата майка Алисент не са толкоз наивни и импулсивни. Те знаят, че да бъдат пуснати в борба драконите ще бъде самоубийство. Но имайки поради темперамента на всички забъркани лица, това наподобява неизбежно. И тъкмо както в на " Домът на дракона ", и в този момент ще забележим допускането на неточности, които ще доведат до още повече кръвопролития...
 Снимка 669458

Създателят на сериала Райън Кондал към този момент съобщи, че във втори сезон ще забележим две огромни и зрелищни борби, в които присъединяване ще вземат и доста дракони. Той ги дефинира като две от най-мащабните за целия франчайз, което несъмнено е обещаващо.

Е, втори сезон ще бъде с два епизода по-кратък от първи - осем вместо 10, само че пък това ще бъде за сметка на по-бързото и динамично деяние. И единствено броени часове преди премиерата на втори сезон на " Домът на дракона ", HBO удостовери, че сериалът сигурно ще има и трети.

Първи епизод на " Домът на дракона " е в Max от 17 юни. Премиерата по HBO е от 21 ч.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР