Енергийният министър подписва меморандум за Топлофикация София. Това е общинско

...
Енергийният министър подписва меморандум за Топлофикация София. Това е общинско
Коментари Харесай

ГЕРБ разгада атаката по Топлофикация София, намесени са офшорки

Енергийният министър подписва меморандум за " Топлофикация София ". Това е общинско сдружение, което се пробват да банкрутират, с цел да бъде приватизирана от същите компании от меморандума. Това разобличаване направи в изявление за НоваНюз депутатът от ГЕРБ Десислава Трифонова.

Според нея ръководещите са излъгали, че са обезпечени различни снабдители на газ. " Нося документи, с цел да покажа офшорките, на които е дадена българската енергетика. От регистъра в Джърси не се схваща чии са, само че това е документът, посредством който е подписан меморандума с Джемкорп. Тази компания е благосъстоятелност на компания, записана на Кайманите. Казва се, че се изследва опцията за доставка на дребни модулни реактори в АЕЦ " Белене ", акцентира Трифонова.

Мнението й е, че видеото от закритото съвещание на Демократична България е позор за страната, израз на тоталната безнравственост на ръководещите единствено след 7 месеца ръководство. " То още веднъж удостоверява обстоятелството, че КПКОНПИ е готвена като политическа бухалка против всеки един конкурент. Виждаме и предпочитание за съставяне на държавно управление, което да работи като бухалка ", уточни депутатът.

По думите на Трифонова Нинова се тормози да предложи министър-председател, защото не знае дали ще я включи в кабинета. " Борба за власт и постове без програмно решение. " Христо Иванов се опита да накара медиите да изтрият видеото и съумя. Демократична България изясняват всеки техен неуспех с опозицията. Правителството не сподели, че са сбъркали и не поеха отговорност за решенията си ", уточни тя.

Десислава Трифонова сподели, че ръководещите са основали безпорядък с противоконституционното си решение за началник на КЕВР. " Българска социалистическа партия няма право да задържа мандата, тя би трябвало да го върне на президента. Той може да реши по кое време Народно събрание да се разпусне и да избави обстановката без да се нарушава Конституцията. Радев може да реши да удължи живота на този парламент, с цел да се избере нов ръководител на КЕВР. Отново Народно събрание би трябвало да вади властта от калта, откакто вкараха страната в енергийна рецесия при нефункциониращ енергиен регулатор ", съобщи Трифонова. И добави, че назначението на Рашков отпред на КПКОНПИ е против правовата страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР