Емоционалното завръщане на бившия бразилски национал Робиньо в Сантос трябваше

...
Емоционалното завръщане на бившия бразилски национал Робиньо в Сантос трябваше
Коментари Харесай

Сантос разтрогна с Робиньо заради 9-годишна присъда за изнасилване

Емоционалното завръщане на някогашния бразилски национал Робиньо в Сантос трябваше да значи, че нападателят ще завърши кариерата си в своя роден клуб, само че той напусна без да е изиграл даже един мач. Двете страни подписаха контракт до февруари единствено преди 6 дни, а през днешния ден го прекратиха по взаимно единодушие.

Причината е, че Робиньо е обвиняем по дело за присъединяване в групово обезчестяване. През 2017 година той беше наказан на 9 години затвор от италиански съд. Обвинението е за закононарушение от 2013 година. Инцидентът е станал в дискотека в Милано, където бразилецът и пет негови другари са изнасилили 22-годинишна жена от Албания.

Робиньо се възползва от правото си на обжалване, а главната причина да не е в пандиза, е, че в Бразилия работи закон, който не разрешава екстрадицията на нейни жители при каквито и да е условия. Това ще рече, че даже присъдата да остане каквато е, южноамериканската нация ще би трябвало да промени законите си, с цел да може да изпрати Робиньо в Италия - нещо, което надали ще се случи.

Завръщането на 36-годишния нападател в Сантос не беше посрещането задушевно нито от почитателите, нито от спонсорите на клуба. Въпреки че се съгласи да играе единствено за 230 евро месечно, някогашният футболист на Реал Мадрид, Манчестър Сити, Милан, Гуанджоу Евъргранде, Атлетико Минейро, Сивасспор и Истанбул Башакшехир разтрогна контракта си и четвъртият му престой в Сантос завърши безславно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР