Емблематичното за Бургас цветно изложение Флора“ очаква своите посетители и

...
Емблематичното за Бургас цветно изложение Флора“ очаква своите посетители и
Коментари Харесай

Откриват националната изложба за цветя "Флора Бургас 2022"

Емблематичното за Бургас цветно ревю „ Флора “ чака своите гости и клиенти от през днешния ден, 29 април. То ще продължи 10 дни до 8 май. Тази година в цветното ревю вземат участие 90 компании – производители, вносители на цветя, растителност, култивиран инвентар, арт и био артикули, заяви Мирослава Аргирова, шеф на експоцентър " Флора ". 

" Шестима топ флористи и техни възпитаници ще изработят общо осем цветни съоръжения. В най-голямата от тях са вплетени 4000 холандски карамфила. Темата тази година е " Изкуство от цветя ", като участниците ще показват своите визии за изкуството посредством цветя. Арт инсталациите ще бъдат ситуирани навън, с цел да може повече гости да ги преглеждат и да им се радват! "  

Освен открити пространства, аранжирани с цветя, арт съоръжения и търговски щандове на компаниите участници, „ Флора Бургас “ ще предложи на своите гости и една по-различна изложбена зона. В една от главните зали на експоцентъра ще бъдат аранжирани две гостуващи изложения – част от неповторимите типове на Ботаническата градина на Българска академия на науките и повече от 10 бонсай дръвчета, част от сбирката на Трифон Трифонов от Бонсай студио ТТ. Залата ще бъде особено аранжирана и ще предлага незабравима страст, познания и любопитна информация за разнообразни непоказвани до този миг в Бургас типове.

" По време на „ Флора Бургас “ е планувана и забавна съпътстваща стратегия, която включва събития за феновете цветари, игри и занимания за най-малките гости, а също по този начин и мастър класове за експерти. Още в деня на откриването на ревюто идват 19 тима възпитаници от цялата страна, които ще се включат в огромно Национално съревнование „ Озеленяване и цветарство “. То се провежда от Министерство на образованието и науката, а хазаин е Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Кольо Фичето “. Гостите ще имат опцията онлайн да следят съревнованието сред тимовете, чиято задача ще бъде направа на букети, бижута от цветя и аранжиране на кошници. "

От 11:00 ч.

Официално разкриване на 37-то издание на Национална галерия на цветя „ Флора Бургас “ 2022 година

Музикален привет от Бургаски духов оркестър и „ Танц на пчелите “ – особено осъществяване на дечица от Детска градина „ Вълшебство “.

От 11:15 ч.

Демонстрация „ Вдъхновение от пролетта “ с флориста Нина Йотовска

Нина Йотовска е живяла и приключила своето образование в Унгария. Тя е от експертите, които следват международните фешън трендове в региона на флористиката, като продължава присъединяване си в интернационалните семинари.

От 12:00 ч.

Национално съревнование „ Озеленяване и цветарство “

Организатор: Министерство на образованието и науката.

Домакин: ПГСАГ „ Кольо Фичето “, със съдействието на Община Бургас.

Състезанието ще се организира в направленията: Изработка на украшение от цветя (аранжировка в кутия); Изработка на букет; Аранжировка на кошница; Аранжировка в кутия.

От 19 часа

Не пропускайте да присъствате на премиерата на новата ария на Мария Мутафчиева, Тони Димитров и RIA. Отново в експоцентър „ Флора “:

Повече може да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР