Електроразпределителните съоръжения в Североизточна България са готови за работа при

...
Електроразпределителните съоръжения в Североизточна България са готови за работа при
Коментари Харесай

От енергото готови за зимата

Електроразпределителните уреди в Североизточна България са подготвени за работа при зимни условия, увериха от Енерго про. Бяха осъществени обслужване и ремонтни действия, обходи, инспекции и огледи на подстанциите, основните станции, трафопостовете, кабелните линии и въздушните електропроводи благосъстоятелност на компанията на територията на областите Варна, Шумен, Добрич, Търговище, Силистра, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград.

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО обходиха цялата електроразпределителна мрежа на сдружението като ревизираха 7316 км. електропроводи, направиха инспекции на всички трафопостове на компанията, обслужиха и направиха поправки по близо 7000 трафопоста. В рамките на подготовката за зимния сезон бяха доляти 38 тона техническо масло, належащо за безаварийната работа на трансформаторните уреди, бяха сменени 12 017 изолатора и 974 стълба приблизително и ниско напрежение. През интервала на лятото и есента бяха почистени от растителност 2136 км. въздушни линии, 819 км. мрежи ниско напрежение бяха реконструирани и беше инсталиран по-устойчивия на неподходящи атмосферни условия извит изолиран проводник.

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД ще посрещне зимния интервал с 382 готови и оборудвани екипа на компанията, директно ангажирани за поддържане на мрежата в нужното техническо положение. За локализиране и премахване на повреди в подстанциите на ЕНЕРГО-ПРО дежурят още 58 чиновници на сдружението. При спешни обстановки и осъществяване на неотложни аварийно-възстановителни работи по електроразпределителната мрежа екипите и техниката оперативно се прегрупират и пренасочват към засегнатите региони.

Автомобилният парк на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи е наведен в цялостна подготвеност за работа при зимни условия. Той включва 618 профилирани коли, от които 410 високопроходими джипове за премахване на повреди по оборудванията в труднодостъпни региони. Отделно екипите разполагат с 317 леки автомобила. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР