Електромобилите ще изминават до 800 км без презарежданеИзследователският екип на

...
Електромобилите ще изминават до 800 км без презарежданеИзследователският екип на
Коментари Харесай

Samsung създаде напълно „твърдотелна” батерия

Електромобилите ще изминават до 800 км без презареждане

Изследователският екип на Samsung от университетите SAIT и SRJ, създал новата батерия
(снимка: Samsung)

Учени от два проучвателен института на Samsung създадоха изцяло „ твърдотелна ” батерия, която може да удължи пробега на електрическите автомобили до 800 километра, оповестиха от корейската компания.

Напълно „ твърдотелните ” акумулатори имат преимущества по отношение на литиево-йонните, защото разрешават да се усили количеството на съхранената сила на единица маса. Това отваря пътя за основаване на акумулатори с по-голям потенциал, на база твърди електролити, които са по-безопасни от течните.
още по тематиката
Но има и проблем: литиевите аноди могат да причинят напредък на дендрити (кристали, сходни на игли, които се образуват върху анода по време на презареждане), което води до редуциране на живота на батерията и утежняване на нейната сигурност.

За да разрешат казуса, учените предложиха да се употребява композитен пласт от сребро и въглерод (Ag-C) като анод. Това усили потенциала, експлоатационния живот и общата сигурност на прототипа на „ твърдотелната ” батерия. В допълнение, прототипът се оказа с към 50% по-малък размер от литиево-йонна батерия със същия потенциал.

Подобни технологии ще допринесат за по-нататъшното развиване на електрическия превоз. Очаква се новите акумулатори да разрешат на електрическите транспортни средства да изминават до 800 км без презареждане, като също така батерията ще има повече от 1000 цикъла на зареждане/разреждане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР