Електрическото ID.3 на Volswagen трябва да влезе в производство по-късно тази година.

...
Електрическото ID.3 на Volswagen трябва да
влезе в производство по-късно тази
година.
Коментари Харесай

Новият ID на VW е с пробег от 550 километра

Електрическото ID.3 на Volswagen би трябвало да влезе в произвеждане по-късно тази година. Компактният автомобил получава батерия от последно потомство. Според производителя, сега неговите литиево-йонни акумулатори разрешават пробег с едно зареждане до 550 километра и по този начин колата е към този момент комфортна и за по-дълги разстояния.

За издръжливостта на батерията, бъдещите собственици на ID модели също не би трябвало да се тревожат. Защото Volkswagen желае да даде гаранция, че батериите даже след осем години или 160 000 километра към момента имат поне 70 % от използваемия си капацитет. Междувременно VW приема, че около 50% от всички зареждания ще се извършват вкъщи и 20% на работа.

Нова стратегия на компанията е специално насочена към слагането на стенни зарядни кутии - Wallbox. Те могат да бъдат инсталирани вкъщи или в компании и да работят с мощ на зареждане до 11 килоВата (AC, AC). Предимството: в сравнение с нормалната 230-волтова електрическа мрежа е че времето за зареждане се намалява доста - мощността посредством Wallbox трябва да е задоволителна за зареждане на батерията през нощта или по време на работа още веднъж до 100%.

VW ще предлага батериите неотдавна в различни размери /капацитет/, които се задават от притежателя на идентификатор. Така при бъдещи пътувания и използване на автомобила единствено в града, собственикът ще похарчи по-малко пари, тъй като ще си поръче батерия с по-малък потенциал. От друга страна, тези, които често пътуват на дълги дистанции, ще изберат по-голяма батерия. Това прави възможните приложения по-гъвкави. В взаимозависимост от типа на батерията и транспортното средство могат да се реализиран максимални разстояния от към 330 до 550 километра (според методиката за премерване WLTP).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР