Електрическият транспорт е приоритет за европейските операции на Amazon(снимка: Amazon) Най-големият

...
Коментари Харесай

Amazon утроява електрическия си авто-парк в Европа


Електрическият превоз е приоритет за европейските интервенции на Amazon
(снимка: Amazon)

Най-големият състезател в интернет търговията, американската компания Amazon, ще влага повече от 1 милиард евро, с цел да разшири своя парк от електрически ванове и камиони в Европа. На процедура, в околните години търговецът ще утрои електрическия си авто-парк, употребен на Стария континент.

Днес Amazon разгласи желанието си да влага повече от 1 милиард евро през идващите пет години, с цел да разшири потреблението на нисковъглеродни електрически ванове, камиони и центрове за подбиране в целия Европейски съюз. Очаква се това да приближи компанията до заявената цел за въглеродна индиферентност.

Според Amazon, инвестицията ще форсира нововъведенията в транспортната промишленост като цяло и ще способства за развиване на инфраструктурата за зареждане на електрически транспортни средства. Разчетите на компанията плануват утрояване на автопарка от електрически транспортни средства до 2025 година – от 3000 единици в този момент до повече от 10 000.

Американският e-commerce исполин не разкрива каква част от превоза непосредствено до магазините в Европа през днешния ден е електрически, само че прецизира, че единствено през 2021 година е направил повече от 100 милиона доставки в района с 3000 електрически микробуса, заяви Ройтерс.
още по темата
През идващите години Amazon възнамерява да купи повече от 1500 електрически транспортни средства за доставка на тежки товари – кардинално, този тип превоз се употребява при доставки на стоките до центрове за подбиране.

Въпреки че доста логистични компании, в това число UPS и FedEx, дадоха обещание да купуват повече електрически транспортни средства с нулеви излъчвания, към момента няма доста такива ванове и камиони в продажба. Редица започващи компании се надпреварват да пуснат електрически ванове и камиони, както и великански производители на коли като General Motors, Scania и даже Tesla, която даде обещание да достави електрически камиони Semi още през декември.

Най-голямата поръчка на Amazon е за 100 000 електрически микробуса Rivian Automotive до 2025 година В допълнение, компанията влага в създаване на хиляди зарядни станции в Европа.

Освен това Amazon възнамерява удвояване на броя на центровете за „ микромобилност “, които употребяват резистентен превоз, в това число товарни електрически колела и даже пешеходни куриери. Днес такива решения се ползват допълнително от 20 града за понижаване на излъчванията. Amazon цели да реализира въглеродна индиферентност до 2040 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР