Експрезидентът на Грузия Михаил Саакашвили, който е в затвора, заяви

...
Експрезидентът на Грузия Михаил Саакашвили, който е в затвора, заяви
Коментари Харесай

Саакашвили пред Bild: Иванишвили предава Грузия на Путин

Експрезидентът на Грузия Михаил Саакашвили, който е в пандиза, съобщи през немското издание Bild, че е безусловно сигурен, че президентът на Русия Владимир Путин стои зад наказателното гонене против него.   

По думите на Саакашвили, партията му " Единно национално придвижване " (ЕНД) е изгубила парламентарните избори през октомври 2012 година и е свалена от власт вследствие на огромна съветска спецоперация.

" Те дадоха на Иванишвили (милиардера Бидзина Иванишвили, създател на ръководещата през днешния ден партия " Грузинская фантазия " ) два милиарда $ за предизборната акция ", показва някогашният президент, като засяга доста бързата продажба на активите на милиардера в Русия при тогавашната изборна акция.

" Иванишвили предава Грузия на Путин и не желае аз да се върна в Украйна и да оказвам помощ на Зеленски ", разяснява Саакашвили. По думите му, президентът на Украйна е актуалният Чърчил.

Засега нито Москва, нито формалните грузински управляващи са коментирали обвиняванията на Михаил Саакашвили.

Той споделя пред Bild, че след арестуването му на 1 октомври 2021 година е измършавял от 120 до 67 кг.  Американски лекари откриха, че в пандиза е бил токсичен с тежки метали. Сега има мозъчни увреждания и съгласно лекарите всеки миг органите му може да откажат да действат.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР