Експозицията представя близо 200 творби на 30 творци от регионаЗа

...
Експозицията представя близо 200 творби на 30 творци от регионаЗа
Коментари Харесай

Откриха Коледната изложба на картини в Русе

Експозицията показва близо 200 произведения на 30 създатели от района

За седма поредна година късно нощес в изложбената зала на ул. „ Борисова “ 6 в Русе бе открита обичайна Коледна галерия, трансформирала се в обичано събитие за русенци в дните около най-очакваните празници. Експозицията показва близо 200 картини на 30 създатели от района, които са членове на локалното художествено сдружение с ръководител Николай Колев.

Поздравления към тях бяха отправени от името на регионалния шеф Анатоли Станев и кмета Пенчо Милков.

Според Станев изложбата придвижва посетителите в едно магично място, където те могат да се допрян до свят на естетика, свят, където действителността и вълшебството се сливат в едно. „ Благодаря ви за това, което вършиме, за опцията жителите и гостите на Русе да се потопят в една приказна атмосфера, като в същото време бъдат провокирани да погледнат оттатък границите на нормалното “, добавя регионалният шеф. Станев пожелава на художниците да не стопират да опитват и да показват креативните си търсения все по този начин по един завладяващ метод.

„ Изобразителното изкуство е призвано да подарява на хората естетическа приятност, както и да носи в себе си цялото духовно мироздание на индивида, а в актуалните светли Коледни празници имам вяра, че вашите произведения ще допрян по несравним метод сърцата на русенци “, се споделя в написаното от кмета Милков. Той пожелава на създателите здраве, благоденствие, креативност, и мотивация, с които да не престават да основават творби, които да пребъдат във времето и по този метод да продължат художествената традиция на града. Според Николай Колев пък изложбата дава един спомагателен колорит хубост на празниците в Русе.

В експозицията са показани разнообразни сюжети, като най-вече е заложено на маслената и акварелна техника. Изложбата ще може да бъде прегледана до края на януари 2023-а, като в нея може да бъде забелязано безусловно съвсем всичко – от пейзажи през натюрморти до фигурални композиции.

Макар изложбата да е отдадена на идните празници, то тематиката не е на 100% Коледна. Със сигурност обаче особено внимание притеглят неповторимите етюди от русенската реалност, показващи неповторимия дух на града. Част от изложбата са и мощно провокиращите мозъка авторски лампи на Александър Първанов.

Те са направени от подръчни, най-вече естествени материали. Сред тях могат да се видят остаряла кафеварка, фенер и даже велосипедна част. Те идеално се вписват в цялостния интериор и атмосфера в галерията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР