Експерти изследват от години защо някои животни ни харесват повече

...
Експерти изследват от години защо някои животни ни харесват повече
Коментари Харесай

Кажи какъв домашен любимец имаш, за да ти кажа какъв си

Експерти изследват от години за какво някои животни ни харесват повече от други, какво значи неприязънта към котките и за какво хората отглеждат вкъщи екзотични и от време на време рискови животни като змиите.

Диагноза ли са котките?

Котките са знак на фамилна топлота и домакински уют. Смята се, че те постоянно се избират от интроверти, които прекарват времето си в усамотение, сгушени в топло одеяло, гледайки филми или четейки книги. " Това не е надалеч от истината ", споделя психологът и специалист по взаимоотношенията Елена Гранчук, съобщи БГНЕС.

" Други отличителни черти на хората, влюбени в котки са наблюдателността, търпението и вниманието към детайлите ", прибавя тя. " Това от своя страна е симптом на творчество, податливост към ръчен труд и изпробване ".

Но има разнообразни породи котки. " Например притежателите на мейн-кун са по-активни ", споделя зоопсихологът, кинолог Надежда Симохина. Според наблюденията на експерта притежателите на сиамски, абисински и сомалийски породи са самоуверени и по-склонни да демонстрират експанзия.

Верните другари на индивида

Често хората, които избират да осиновят куче, са общителни, отворени, въодушевени и дисциплинирани. Породата на кучето също приказва нещо за притежателя.

Според Надежда Симохина дребните кучета се избират от хора, които имат мил и радостен манталитет.

" Собствениците на коргита, да вземем за пример, постоянно са извънредно положителни ", споделя зоопсихологът. - " Доберманите, овчарските кучета, ризершнауцерите нормално се купуват от хора със мощен темперамент, които знаят какво желаят. Булдозите са чудесни компаньони и флегматици, които имат податливост да имат същите притежатели. Непринудените мопсове подхождат на тези, които обичат спокойния метод на живот. Ловните породи се избират от холерици, които не са сигурни в себе си.

Експертът поучава да си вземете куче, което дава отговор на вашия характер, като го наблюдавате авансово. Срамежливите и плахите хора да вземем за пример би трябвало да се оглеждат за кученце, което обича да се крие в някой ъгъл.

Редки и рискови любимци

Клиничният психолог Екатерина Алексеева счита, че пристрастеността към екзотиката при избор на любим демонстрира предпочитание да се притегли вниманието към себе си и да се задоволи самочувствието. В същото време изборът на необикновен домакински любим може да е симптом и на ексцентрично мислене или потребност от тръпка и адреналин.

" Отглеждането на рисково животно от време на време е сублимация на скритата експанзия на притежателя, която се показва в обществено допустима форма ", споделя експертът.

Според Алексеева тези, които обичат тишината и спокойствието, и тези, които заобикалят споровете по всевъзможен вероятен метод, не харесват кучета. Котките пък не се нравят на хората, които подсъзнателно отхвърлят женствеността. " А в случай че става дума за мъже, ненавиждащи пухкавите писани, то има огромна възможност те да изпитват съществени усложнения в общуването с противоположния пол ", добавя психологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР